reizen naar Zwitserland met de auto

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 06 december 2020

We willen ondanks negatief reisadvies wel naar Zwitserland reizen in de eerste week van de kerstvakantie (19-26 december). Kunnen we door Duitsland reizen met de auto zonder probleem? kunnen we de grenzen over zonder probleem?
 

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

 

U wilt ondanks een negatief reisadvies met de auto naar Zwitserland in de eerste week van de Kerstvakantie. U wilt weten of u door Duitsland kunt reizen en de grenzen zonder probleem kunnen passeren.

ANWB Reiswijzer
Op de ANWB Reiswijzer kunt u diverse landen lezen wat de doorreismogelijkheden zijn. Zo geldt momenteel voor Duitsland dat doorreizen naar een ander land of terug naar Nederland mogelijk is zonder coronatest. Doe dit dan wel met zo min mogelijk tussenstops en zonder overnachtingen. Houd boekingsgegevens van de eindbestemming bij de hand. Voor Zwitserland geldt momenteel dat u bij de grens op coronasymptomen kunt worden gecontroleerd.

Tips
Let wel op dat de situatie zeer veranderlijk is en dat u de reisadviezen van de Rijksoverheid (https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), de ANWB Reiswijzer en de lokale media goed in de gaten blijft houden. Zo kunnen er bijv. inreisbeperkingen worden ingesteld, zoals een negatieve COVID-test vlak voor vertrek, of een test bij aankomst.

Tot slot nog de volgende tips:
Reist u naar een oranje gebied, dan kan dit gevolgen hebben voor uw verzekering (bijv. reis- en/of annuleringsverzekering, zorgverzekering). Vaak zijn kosten die verband houden met corona niet gedekt. Ga dit na bij uw verzekeraar(s).  

Als u met eigen vervoer gaat, ga dan na of pechhulp wordt geboden.