Bekeuring Italie hoe moet ik die betalen?

Vraag gesteld door Klopklop op 28 april 2017

Beste medewerker van de ANWB, We zijn in oktober 2016 naar Puglia geweest en hebben daar een auto gehuurd. Nu kregen we via het verhuurbedrijf van de auto een mail met daarin de bekeuring en een brief van het bedrijf dat we de bekeuring zelf moeten gaan betalen en dat zij €42,70 van de creditcard afschrijven i.v.m. administratiekosten. Onze vraag is hoe moeten we deze bekeuring betalen???? We zien niet aan welk nummer we dit over moeten maken. Verder staan er 2 bedragen op de bekeuring welke van de 2 moeten we overmaken??? En hoe kan ik de brieven van het verhuurbedrijf naar jullie toesturen.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen vanuit Italië. U reed op dat moment met een huurauto. De huurmaatschappij brengt u kosten in rekening.

Indien u een overtreding begaat met een huurauto wordt de aankoniging van de bekeuring naar de verhuurder verstuurd. Deze geeft vervolgens uw gegevens door. De verhuurmaatschappijen rekenen hier veelal administratiekosten voor. Vaak een bedrag van om en nabij de 40 Euro.

Vervolgens ontvangt u van de Italiaanse autoriteiten bericht over welke overtreding is geconstateerd, hoe u eventueel bezwaar kunt maken en hoe u kunt betalen. Mogelijk wordt eerst gevraagd naar de gegevens van de bestuurder. Dat hangt af van de overtreding die zou zijn begaan.

Informatie over bekeuringen uit Italië vindt u op onze website.