Allseason banden SUV?

Vraag gesteld door Rob-Gebruiker op 21 september 2018

Hallo ik heb een Lexus 450h, 7 jaar oud en rij max 15000 km. Zowel mijn zomer als winterbanden 235/55/19 zijn aan vervanging toe en nu twijfel ik om er allseason (ipv aparte zomer en winterbanden) onder te laten leggen. Helaas is er voor deze banden nergens geen test voorhanden. Wat is jullie advies?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of naast zomer- en winterbanden een aal-seasonband 'een geschikt alternatief is.

Met een set zomer- en winterbanden beschikt u gedurende het hele jaar over banden met de voor het seizoen beste eigenschappen. Met een goede all-seasonband mist u de nadrukkelijke winterse eigenschappen wanneer u bijvoorbeeld ook wintersportachtige activiteiten wens te ondernemen. In combinatie met óók de genoemde bandenmaat zou u zich het beste kunnen houden bij zomer- en winterbanden.

Een all-seasonband zou een alternatief kunnen zijn wanneer met name de winterse kilometers in een gematigd klimaat afgelegd gaan worden. Zoals bijvoorbeeld dus binnen de Nederlandse landsgrenzen. Hoewel een test inderdaad in deze maatvoering ontbreekt verwacht ik dat u aan de Goodyear Vector 4 Seasons G2 235/55 R19 XL SUV een verantwoorde koop zult hebben. Maar de overweging all-season óf zomer- en winterbanden hangt dus van uw praktijkgebruik af, met name gedurende de winterperiode.