Software golf sportsvan

Vraag gesteld door hmdevink op 07 juni 2016

. Bij ingeschakelde verlichting ( stand "auto ") en ingeschakelde motor wordt de dashboardverlichting van mijn Sportsvan Business ed. bij afnemende omgevingshelderheid automatisch verminderd en eventueel uitgeschakeld.De stand " auto " van de verlichtingsschakelaar functioneert prima. Mijn conclusie is dat deze software overbodig is en ben benieuwd of deze situatie wel normaal is. Komt het bv bij andere Sportsvan 's in Business ed ook voor?
Vr gr. Henk M. de Vink sr

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de dashboard verlichting van uw VW Sportsvan.

Met de verlichtingsschakelaar op ''auto'' is het inderdaad gebruikelijk dat de dashboardverlichting juist feller wordt bij veel helderheid in het interieur en juist afneemt wanneer dat wat minder wordt. Het instrumentenpaneel is dan in dit soort overdag situaties beter af te lezen. Wanneer u echter een tunnel inrijdt zal de dimverlichting automatisch ingeschakeld worden en worden alle instrumenten en bedieningsknoppen uiteraard wel volledig verlicht.

Er is dus een verschil in de aansturing van de instrumentenverlichting wanneer er sprake is van de ingeschakelde dagrijverlichting en dimverlichting. Dit zit inderdaad in de software opgesloten en is een normale situatie.