Snelheids boeten ontvangen van Spanje dit heeft zich 6 augustus afgespeeld en ik heb die brief 2 weken geleden ontvangen wat nu?

Vraag gesteld door Naima_1978 op 02 oktober 2017

Wat kan ik doen ik heb een snelheida boeten ontvangen van €100 en dit heeft zich afgespeeld 6 augustus en ik heb die brief vorig week ontvangen. Wat nu betalen dat moet zo wie doen maar het is jammer dat ik die boete te laat heb ontvangen om die korting mis gelopen.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U bent op 6 augustus 2017 bekeurd (snelheid). Afgelopen week is de boete bij u bezorgd. U ziet dat u niet meer in aanmerking komt voor de korting omdat de boete te laat bezorgd is.

Korting op Spaanse boete
Veel landen, waaronder Spanje, kennen een kortingssysteem bij het direct betalen van boetes. Betaalt u niet binnen 20 dagen dan vervalt uw korting en moet u het officiële boetebedrag betalen.

Nu de boete betalen of wachten op CJIB
Spanje moet zich inspannen om de boete bij u te verhalen. Pas als dit niet lukt en de boete onherroepelijk is geworden (dat wil zeggen dat beroepstermijnen verstreken zijn), mag het CJIB de boete innen. Dit zal dat het officiële boetebedrag zijn zonder de korting.

Advies
In uw geval raad ik u aan de boete (met korting) te voldoen en daarnaast aan te geven via een e-mail op welk moment de brief u heeft bereikt en dat u daarom de verlaagde boete betaalt. U kunt verzoeken om een schriftelijke bevestiging, zodat u later niet met verhoging voor het andere deel van de boete te maken krijgt.

Op onze website vindt u meer informatie over boetes uit het buitenland, Spaanse boetes en over de wederzijdse inning van buitenlandse boetes.