reparatiegarantie

Vraag gesteld door martinheuvels op 17 juli 2017

Vorig jaar is de koppelingset van mijn toen 5 jaar oude automaat vervangen, een reparatie van bijna €2.000. Nu 1 jaar later heeft de automaat wederom last van een "slippende" koppeling. Ik vermoed dat de vorige reparatie niet goed is uitgevoerd. Ik ben een leek wat autoreparaties betreft en de garage kan mij vertellen dat vorig jaar onderdeel A vervangen is en dat nu onderdeel B defect is. Hoe voorkom ik dat ik dat ik dubbel betaal voor dezelfde reparatie?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de garantie op een eerder uitgevoerde versnellingsbak reparatie.

Ik zou graag willen weten wat de specificaties zijn van de uitgevoerde werkzaamheden van een jaar geleden. En dan vervolgens wat de diagnose is van het huidige gebrek. Met name om te kunnen bekijken of het huidige gebrek vorige keer aan de aandacht is ontsnapt óf ook een spantaan gebrek kan zijn. Met deze aanvullende info kennen we een betere inschatting maken.

U kunt deze info bij voorkeur mailen naar;
experts@anwb.nl***

Reactie van martinheuvels:

Volgens de factuur van de garage is vorig jaar de koppeling set in de bak vervangen. En de diagnose van het huidige gebrek is dat de auto net als vorig jaar moeite heeft met trekken en daarbij het geluid maakt van een "slippende koppeling". Is dat voldoende aanvullende informatie Jos?