De lambdasonde van mijn 3,5 jaar oude Opel Meriva met de km.stand 37.200 is stukgegaan. Ik heb contact gehad met Opel kantoor in Breda. Zij vergoeden niets. Is het normaal dat dit onderdeel zo snel stuk gaat?

Vraag gesteld door lambdasonde Opel op 03 februari 2015

Opel (hoofdkantoor) in Breda zegt, dat GM producten ontwikkelt voor een langdurig en intensief gebruik. Zij verwachten dat de lambdasonde een lange levensduur heeft. Inmiddels is dus de lambdasonde vervangen, kosten 392,65 en ging de accu kapot een halve maand na de garantie, kosten 192,40. Er wordt niets vergoed.
Mijn vraag is dus, is het normaal dat de lambdasonde met een km.stand van 37.200 kapot gaat? Zijn er meer klachten over de nieuwe Opel, type Meriva?
De auto wordt volgens mij in Spanje gemaakt.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De genoemde klachten herken ik niet als veel voorkomend. De Meriva heeft geen slechte status hoewel de tweede generatie vanaf 2010 er nog wat beter uitspringt. Bij een accu kan je nog uitgaan van een beperkte levensduur maar wat betreft de lambdasonde had u een langere gebruiksperiode mogen verwachten. Overigens had uw dealer moeten bijspringen. Uiteindelijk is dat úw leverancier en verantwoordelijk voor het geleverde product. Aankloppen bij de importeur is vaak vergeefse moeite. Wat mij betreft zou het redelijk zijn geweest wanneer de helft van het genoemde bedrag voor de dealer/importeur zou zijn geweest.