aanvullend bij de ford transit camper verstuivers controleren?

Vraag gesteld door florent op 07 maart 2016

inmiddels de oproep voor de PCM Calibratie gehad. NKC komt nu met artikel om ook de verstuivers te laten controleren. Ford dealer hiernaar gevraagd, die daar wat ontwijkend tegenover stond. Wil het wel doen, maar dan moet ik rekening houden met bijkomende kosten van tussen de eur 400 a 500.
Wat is wijsheid

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt zich af of tegelijk met de update aan van de motorsoftware óók de verstuivers getest zouden moeten worden.

Het wil vooral bij niet al te intensief gebruikte campers weleens voorkomen dat er roestvorming ontstaat aan de verstuivers. Bij campers die vaak wat langer stilstaan, kan de kwaliteit van de brandstof minder worden en kan vocht de verstuivers aantasten. De gewijzigde software zou een bijdrage moeten leveren om dit verschijnsel zo veel mogelijk tegen te gaan. Daarvoor heeft u dus een oproep gekregen maar vindt men het testen van de verstuivers 'n brug te ver. Dat heeft ongetwijfeld óók met de kosten te maken en is de actie alleen gericht op de software.

Ik weet natuurlijk niet wat de historie en het gebruik is van de auto en of dat mogelijk ook aansluit op dit soort mogelijke problemen. Maar wanneer de Ford op jaarbasis maar beperkt wordt ingezet, lijkt me het preventief controleren van de verstuivers een verstandige ingreep. Misschien is het resultaat dat ze conditioneel goed zijn en u met de update weer met vertrouwen de nodige jaren vooruit kunt. Het kan ook zijn dat het verstandig is deze te vervangen en dat het goed is dat u er op tijd bij bent en gevolgschade daarmee weet te voorkomen.