Reden voor inhouden/vermogensverlies

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 06 januari 2020

Goedenavond,

Ik heb een mercedes cls 350 cgi uit oktober 2008 met 195000 km. Dus met directe inspuiting. Rond de 165000 km zijn de egr-kleppen gereinigd na een egr-storing. Sindsdien geen storing meer qua egr. Uitlezen geeft ook geen enkele andere storing weer.
Ik rijd niet iedere dag met de auto.

Ongeveer iedere vier weken gebeurt het volgende: ik rijd met koude motor een stukje van de oprit af achteruit en wil daarna vooruit optrekken, waarna de auto niet of nauwelijks reageert. Heel langzaam komt ie vooruit. Steevast als ik dan de sleutel omdraai en de motor uitzet en daarna weer aan, doet ie het gelijk weer goed en trekt ie wel normaal op. In de 2,5 jaar dat ik hem heb, is dat ook ca. 3 keer bij een stoplicht gebeurd, en een keer of 10 reed ik op de snelweg en bleef hij wel rijden, maar accelereerde hij heel langzaam. Kortom, al die beschreven keren is het een soort van inhouden of flink vermogensverlies. Voor de rest rijdt hij goed en heeft hij flink power. Het is alleen die keren dat je wat merkt.

Kan dit zijn door vervuilde inlaatkleppen, of aan wat voor iets denkt u anders en kan ik misschien iets uitproberen om te testen wat het is? Ik ben bang dat zo'n vraag aan de garage een zoekplaatje wordt met veel kosten.

Bij voorbaat dank.
 

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Mercedes benz CLS 350 CGI uit 2008 met 195.000 km op de teller.

Regelmatig, onder verschillende omstandigheden valt het vermogen weg.
Na het afzetten en opnieuw starten rijdt de auto dan weer normaal.

U geeft niet aan of er op dat moment storingslampjes gaan branden.

Probleem van vermogen wegvallen kan vele oorzaken hebben. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het wegvallen van de turbodruk door bijvoorbeeld een lekke slang van de intercooler of een fout in de wastegate of MAP sensor. Probleem met de brandstofdruk (brandstofpomp) komt ook voor bij deze auto's even als problemen in de lucht massa meter of het gasklephuis.

Als de storing er in zit zou het mooi zijn als de auto op dat moment uitgelezen kan worden.
U zou naar de dichtstbijzijnde garage kunnen rijden zonder de motor uit te zetten.