Auto in Zuid Frankrijk

Vraag gesteld door M. Karemaker op 23 september 2019

Wij hebben een huis (met garage) in Zuid Frankrijk en overwegen een auto te kopen en daar te stallen en vervolgens per Thalys van Amsterdam naar ons huis te reizen. De auto staat dan wel telkens een aantal maanden stil. Kunt u advies geven over het type/merk auto dat daar tegen kan?

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een auto te kopen voor bij uw huis in Frankrijk. U vraagt of wij advies kunnen geven welk merk en type auto hiervoor geschikt is.

Geen enkele auto wordt gemaakt om regelmatig langdurig stil te staan. Het grootste probleem vormen de banden en de accu. De problemen met de accu zijn te voorkomen door een goede druppellader aan te sluiten. Ter voorkoming van vervorming van de banden kunt u de bandenspanning met een half bar verhogen. Verder heeft het de voorkeur de auto te beschermen tegen weersinvloeden bijvoorbeeld in een garage of onder een afdak.

In de winter is het belangrijk te zorgen dat alles vorstbestendig is. Kortom, geen enkele auto kan hier echt tegen, merk en type zullen niet veel uitmaken.