Trekauto

Vraag gesteld door Rewal op 21 juli 2019

Ik heb een Dethleffs C’go 430 QS caravan en twijfel tussen de Kia Niro Hybride 141 pk automaat en de Mazda CX-5 SKYACTIV-G 165 SKYLEASE GTvals trekauto. De caravan mag maximaal 1300 kg wegen en dat gewicht haal ik ook. Wat is uw advies?

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Om uw caravan, een Dethleffs C’go 430 QS, te trekken wilt u een nieuwe trekauto aanschaffen. Uw keuze bestaat uit de Kia Niro Hybride of de Mazda CX-5 Skyactiv-G  SKYLEASE GT.

Als we naar ons trekauto advies programma kijken dan ontlopen de prestaties van de auto’s niet veel van elkaar. Er is wel een groot verschil hoe de prestaties tot stand komen. Dat heeft te maken met de sterk verschillende aandrijftechnieken. De Niro heeft een lichtere benzine motor, maar wordt geholpen door de elektromotor. Daardoor komt hij vanuit stilstand beter weg. Voornamelijk op een helling. De twee liter motor van de Mazda heeft een wat rustiger karakter.

Ik denk dat de belangrijkste afwegingen die u moet maken het financiële aspect en het rijgedrag van de auto's zijn. Als trekauto is er niet echt een grote voorkeur.

Dus een uitgebreide proefrit maken met beide auto’s is mijn advies.