LEZ Brussel

Vraag gesteld door J.A.M. Spee op 07 juli 2019

Ik wil een registratie doen voor de LEZ Brussel. nu lees ik het volgende op de LEZ site en dat zou beteken dat een registratie niet hoeft:  

Ik heb een voertuig dat ingeschreven is in het buitenland. Heeft de LEZ betrekking op mij ?

JA, personenwagens, bestelwagens (kleiner en gelijk aan 3,5 ton), minibussen en autobussen/autocars die in het buitenland werden ingeschreven, dienen te voldoen aan de criteria voor toegang tot de LEZ.

Alle voertuigen die ingeschreven zijn in het buitenland moeten verplicht worden geregistreerd (behalve toegelaten voertuigen met een Nederlandse nummerplaat).

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieuzone van Brussel.

Sinds 1 oktober 2018 gaan automobilisten met een oudere dieselauto van voor 1997 (Euroklasse 1 of ouder) op de bon als ze de Brusselse milieuzone inrijden. Naast dit verbod zijn alle buitenlandse automobilisten verplicht zich vooraf te registreren op de website www.lez.brussels. Voor voertuigen echter ingeschreven in Nederland is de registratie enkel verplicht indien een dagpas wordt gekocht of een afwijking wordt aangevraagd.

De ANWB heeft geruime tijd gepleit voor het niet hoeven te registreren van Nederlandse voertuigen. Heel recent heeft LEZ Brussel dat ingewilligd en hoeven toegestane Nederlandse voertuigen vooraf niet geregistreerd te worden.