Wie heeft er voorrang?

Vraag gesteld door Giulietta01 op 11 juli 2018

Onderstaand een beschrijving van een rare voorrangssituatie.
Ik en de gemeente Rotterdam vinden dat ik voorrang heb, Unive dat hun client voorrang had.

Onderstaand een filmpje van de situatie. De Megane in het filmpje is de tegenpartij. Ik reed waar de stroom auto's reed. In mijn geval nam de Megane wel voorrang en wachtte niet zoals in het filmpje.

https://youtu.be/luHczNZJA7Q

De locatie: https://goo.gl/zdDehA

Enkele documenten: https://drive.google.com/drive/folders/1Awny8HulZp9T3Iv1vq0bCD7eN8yvgzTi?usp=sharing

(Toelichting: de tegenpartij reed in een Audi)

Het argument van Unive is dat er na de stoplichten nog haaietanden staan en deze bewijzen dus dat deze verkeersstroom ondanks groen licht nog steeds moet stoppen voor de mensen die een U bocht maken. Desondanks heeft Unive wel de helft vanhet schade bedrag overgemaakt. Een uitleg hiervoor ontbreekt...

Unive sluit de deur voor mij en ik heb nog €1200 aan schade open staan.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Even een andere opmerking dan uw vraag. Misschien wel zo netjes om in het document de e-mailadressen als 06 nummers niet leesbaar te maken.***

Reactie van Lisette Schreuder:

U heeft een aanrijding gehad en wilt weten wie voorrang heeft.

Ik heb de situatie van google maps en het filmpje bekeken. De verkeerssituatie op beide zijn verschillend, zo zijn bijjvoorbeeld op google mapsis op meerdere plekken haaientanden te zien dan op het filmpje. Helaas is de situatie zodanig onduidelijk dat ik geen uitspraak kan doen over de vraag wie voorrang heeft.

Ik raad u aan de verzekeraar te vragen waarom zij de helft van de schade hebben vergoed.

Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft of wanneer uw autoverzekering ook rechtsbijstand dekt, kunt u uw zaak aan de verzekeraar voorleggen.***

Reactie van Giulietta01:

Hallo Lisette,

Dank voor uw enthousiaste reactie!
U vroeg om een duidelijker beeld van de verkeerssituatie.
Bij deze: https://goo.gl/hrDse2
De groene streep zijn de verkeersstromen, waarvan de rechter ik ben.
De rode puntjes zijn de relevante stoplichten die uiteraard op groen stonden. De blauwe streep is de route van de tegenpartij.

Ik dacht ook na hoe ik een antwoord kon krijgen op mijn vraag. Bij poging 11 heb ik het opgegeven omdat zij het niet wilden toelichten.
Als een verzekeraar geen zin heeft om het toe te lichten is dat hun recht in Nederland heb ik geleerd van Unive.

Als ik een rechtsbijstand had die dit soort dingen voor me uit handen zou nemen, zou dit forum niet bestaan, denk ik.***

Reactie van Lisette Schreuder:

Tot mijn spijt kan ik de nieuwe link niet openen.

Het is voor ons niet altijd mogelijk om dit soort aansprakelijkheidsvragen met een eenduidig 'ja' of 'nee' te beantwoorden. Een situatie waarin enige meters na verkeerslichten nog haaientanden staan, is verwarrend en kan tot verschillende uitleg leiden.

Wanneer u het niet eens bent met de wijze waarop de verzekeraar uw zaak heeft behandeld, kunt u mogelijk een klacht indienen bij het KIFID (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Meer informatie vindt u op hun website.