Welke verkoopwaarde 15jr oude volvo s40 aut.

Vraag gesteld door Auttwee op 31 oktober 2017

Garage die kans inruil ziet voor nieuwere biedt maar 1.000. Koerslijst zit hoger rond 2.500. Kmstand is minder dan 110.000.
Welke waarde is reeel?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de inruilwaarde van uw Volvo S40.

De Koerslijst geeft een gemiddelde indicatie uitgaande van een auto in een goede staat, zowel technisch als carrosserie en interieur. Uiteraard rekening houdend met een in dit geval 15 jaar oude auto met ongetwijfeld de gebruikelijke gebruikerssporen. De Koerslijst houdt ook rekening met de kilometerstand. Deze is natuurlijk relatief laag gezien de leeftijd van de auto. De Koerslijst waarde houdt daar wel rekening mee waardoor de richtprijs wat verder wordt opgetrokken.

Het zou kunnen dat de garage minder rekening houdt met de lage kilometerstand en alléén naar de leeftijd en verdere staat en conditie. Een andere reden voor dit verschil is dat de auto mogelijk verkocht wordt aan de autohandel. Een dergelijk bod ligt dan vaak ruim onder de Koerslijst prijs.

De betreffende garage is natuurlijk vrij om te bieden wat in zijn ogen redelijk is. In veel gevallen is er toch nog ruimte om te onderhandelen en wellicht is de Koerslijst daar een handig middel voor. Ik denk dat u de garage vooral moet wijzen op de lage kilometrage die voor de Koerslijst een reden is de auto wat op te waarderen. Misschien dat de garage z'n bod dan nog wil herzien.