Advies omtrent een camper

Vraag gesteld door B.W. van Oort op 06 juni 2019

Welk soort camper adviseren jullie mij: diesel of  benzine. Waar moet ik op letten. Misschien hebben jullie een aandachtspuntenlijst?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de aanschaf van een camper.

De keuze voor diesel is nog steeds het meest voordehandliggend. Kampeerwagens zijn van huisuit op basis van een bedrijfswagen en die zijn óók nu nog onlosmakelijk verbonden met diesel. Ik weet niet of uw zoektocht gericht is op een nieuwe camper of gebruikt en vervolgens wat het laatste betreft van welk bouwjaar. Europa krijgt steeds meer milieuzones met vooral diesel werende maatregelen voor het stedelijk gebied. Met name de wat oudere generatie diesels worden steeds vaker buiten stadscentra gehouden. Maar voor recratieve doeleinden buiten de stad blijft diesel populair onder de kampeerwagens, ongeacht de leeftijd. Slechts héél incidenteel kom je een (zelfbouw) kampeerwagen tegen die op benzine of LPG draait. Maar dat is ondanks de toenemende aantallen milieuzones wat mij betreft toch géén voordehandliggend alternatief.

Zoals gezegd weet ik geen verdere details over uw zoektocht naar een camper zoals budget, bouwjaar, inrichting en andere eisen. Ik kan u ter oriëntatie wel verwijzen naar onze pagina Camper Kopen met uitvoerige informatie over bouwwijze, gebruikstoepassingen, uitvoeringen e.d. Misschien helpt dat u vooralsnog wel verder welk type camper het meest aansluit op uw wensenlijstje.