Verwarrende verkeerssituatie Doetinchem

Vraag gesteld door D. Bode op 02 mei 2019

Komende - met de auto - vanaf de Dichterseweg, in Doetichem, linksaf de Stokhorstweg op. We willen parkeren op de vrije parkeerplaats Sportpark-Zuid. Deze route is naar beste weten de enige toegangsweg. De borden zijn voor ons (niet woonachtig in Doetinchem) verwarrend. Het lijkt er op, dat het rode wegdeel een fietspad is en het donkere wegdeel een voetpad. Maar, mag je er dan wel in met de auto? Het bord slipgevaar impliceert van wel, immers dat lijkt toch met name voor de auto's bedoeld. In de praktijk lijken de weggebruikers er ook weinig van te snappen. Fietsers en wandelaars gebruiken de weg - naar het lijkt - volkomen willekeurig. Auto's rijden aarzelend. En ja, op de bestemming staan nog meer auto's. Het zal dus toch wel mogen ;).

Bij deze vraag hoort eigenlijk een foto, deze kan ik echter niet bijsluiten.
Aan het begin van de weg staan diverse borden:
linker wegdeel (rood): fietspad (rond blauw bord, met links de fiets, rechts de wandelaars)
rechter wegdeel (zwart) voetpad
Deze beide delen beslaan de volle wegbreedte en zijn gescheiden door een witte stippellijn.
Dan staan er ook nog 2 waarschuwingsborden:
- slipgevaar (slippende auto)
- algemeen gevaarsteken (uitroepteken)

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over de verkeerssituatie die u beschrijft in Doetinchem. U wilt een parkeerplaats oprijden, maar vindt de situatie verwarrend.

Na het raadplegen van google maps zou ik u aanraden het parkeerterrein op te rijden via de varkensweide. Zo te zien is dat de officiële ingang. Daar is geen verwarrende situatie. U moet dan een straat eerder linksaf en vervolgend de parkeerplaats oprijden.