E-bikes

Vraag gesteld door Siebeanema op 05 mei 2019

In kampioen nr.5 over fietsdragers wordt gesteld dat een oude fietsdrager geen 2 e bikes kan dragen, onze Koga e bikes wegen (uiteraard zonder accu's, die gaan in de koffer) hezelfde als mijn oudere gewone Gazelle fiets, dus?

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U reageert op een artikel in Kampioen nr 5 van 2019. Er wordt gesteld dat een oude fietsendrager niet per definitie geschikt is voor e-bikes.

Er staat: "Een e-bike is een stuk zwaarder dan een gewone fiets. De fietsendrager moet dus geschikt zijn voor het hogere gewicht. Hij moet veel sterker zijn om grotere krachten te verwerken. Controleer daarom het laadvermogen van de fietsendrager. Dit vind je op een sticker op de drager of in de handleiding. Ook de kogeldruk van de auto moet toereikend zijn. Twee elektrische fietsen zónder accu en een drager wegen al snel meer dan 65 kg. En dat is niet op iedere auto toegestaan"’

In uw geval weegt de lading niet meer dan de fietsendrager mag hebben, en is een oudere fietsendrager wel geschikt. U heeft het gecheckt, en dat was de boodschap van het artikel. Controleer het laadvermogen en de kogeldruk. Indien OK, dan is het OK.