Hogedruk pomp

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 april 2019

Ik heb bij mijn minicooper S bij km stand 147.243 de hoge drukpomp laten vervangen nu bij een km stand 170.000 zegt de garage dat hij weer stuk is doordat ik voor de zoveelste keer motorstoring heb. Is dit mogelijk dat hij weer stuk is?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De hoge drukpomp van uw Mini zou na ruim 20.000 km opnieuw de geest hebben gegeven.

Ik weet niet of dat inmiddels de definitieve diagnose is. Dat zou dan wat mij betreft buitensporig snel zijn en zou u een beroep kunnen doen op non-conformiteit. Zie aanvullend ons Stappenplan onderhoud en reparatie.

Een belangrijke aanvullende vraag richting de garage zou wel moeten zijn wat de oorzaak hiervan is én of bij de voorgaande vervanging daar wel voldoende aandacht voor geweest is. Misschien dat er dus een externe reden is waardoor de pomp defect raakt. Maar wanneer pomp 1 147.000 km meegaat hoeft u van pomp 2 niet te verwachten dat deze slechts 23.000 km haalt. Vandaar ook de verwijzing naar het stappenplan omdat u als consument een langere levensduur had mogen verwachten. Maar vraag zeker naar de achterliggende oorzaak van dit gebrek. Uiteraard om te voorkomen dat u over 23.000 km wederom hier tegenaan loopt.