Auto mee naar Curacao

Vraag gesteld door J. Geurts op 25 april 2019

Wij gaan onze Ford Galaxy 2.0 benzine uit ‘07 meenemen naar Curacao en hopen er nog 5 jr mee te kunnen rijden. Dat worden hoofdzakelijk korte stukjes met stilstaan, optrekken en max 50-80km/u bij een constante temp van 27-30oC.

Wat kunnen we het beste nog laten doen voor vertrek? Banden zijn wel aan vervanging toe, ik dacht aan versterkte banden wegens de slechte wegen, goed idee?

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Ford Galaxy gaat mee naar Curacao en u vraagt of u nog technische maatregelen kunt treffen voor het gebruik aldaar.

Verzwaarde banden vind ik een slimme investering. U zou kunnen kiezen voor de z.g.n. Extra Load (XL) of Reinforced (Reinf) banden die ook ongetwijfeld in de betreffende maat verkrijgbaar zijn Deze banden hebben een versterkt karkas en dat past wel bij de kwaliteit wegen aldaar. Verder denk ik dat het slim is de auto in goede conditie mee te nemen. Dus met frisse olie en nieuw lucht- en oliefilter, een goedwerkende en eventueel weer afgevulde airco en een koelysteem dat als goed is bevonden. Dan zie ik eerlijk gezegd geen grote bezwaren in het gebruik op Curacao.

De korte ritjes zijn voor een benzine auto niet heel erg bezwaarlijk, los uiteraard van het hogere brandstofverbruik. Ik zou aanvullend nog wel willen aanbevelen ééns per jaar de olie te laten verversen met een nieuw oliefilter. Korte ritjes zorgt in de regel voor een snellere veroudering van de olie en daardoor minder smerende eigenschappen. Maar dan den ik dat uw Galaxy verder prima is voorbereid op dit nieuwe avontuur.