Autohuur vliegveld Basel

Vraag gesteld door Annemarieke op 17 april 2019

In juni wil ik voor mijn vakantie in Zwitserland en Duitsland voor 10 dagen een auto huren op vliegveld Basel. Nu is er een enorm verschil in prijs tussen de huur aan de Zwitserse zijde en de Franse zijde. Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je een auto aan de Franse zijde huurt, je er nog een vignet bij moet kopen maar dan nog is het verschil in prijs enorm. Naar mijn weten mag je met een huurauto wel de grens over (mits bij huur gemeld) en ook al zou ik de auto aan Zwitserse zijde huren krijg ik hier mee te maken omdat ik ook een paar dagen naar Duitsland ga. Prijstechnisch gezien lijkt het dus de moeite waard om de auto aan Franse zijde te huren. Zie ik iets over het hoofd?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt in Basel een auto huren om daarmee in Zwitersland en Duitsland te rijden. Vanwege het verschil in prijs wilt u weten in welk land u het beste een auto kunt huren. 

Of u met een huurauto de grens over kunt, staat in de huurvoorwaarden. Ik raad u aan voordat u een huurovereenkomst sluit dit na te gaan. Vaak is melden niet voldoende.

Meer over het huren van een auto in het buitenland kunt u lezen op onze website.