waarde auto vaststellen

Vraag gesteld door corver op 02 oktober 2016

heb waarde berekend via dashboard, wat mijn huidige leaseauto waard zou zijn. Echter de aanschafwaarde was hoger, daar er airco in zit, extra set winterbanden en een trekhaak. Op welke wijze kan men die extra zaken ook vermelden zodat er een juiste waarde uit komt? KM stand 111 000, onlangs distributieriem vervangen en grote beurt gehad

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent opzoek naar de waarde van uw huidige leaseauto.

U zou kunnen kiezen voor het handmatig selecteren (dus niet op basis van het kenteken) van het betreffende merk en type en vervolgens die uitvoering selecteren die nagenoeg wat oorspronkelijke prijs overeenkomt. Recent onderhoud kan je niet meenemen in de waardebepaling. Uiteindelijk kunnen staat en conditie per auto weer verschillend zijn en is de Koerslijst ook ''slechts'' een indicatie.

Overigens wordt een trekhaak economisch binnen 4 jaar afgeschreven en heeft dus geen noemenswaardige meerwaarde. Een set winterwielen wél maar hangt uiteraard wel af van de nog beschikbare kilometers van deze banden. Een optionele airco is zeker wél belangrijk voor de restwaarde.