Economische leeftijd meesturende koplamp van een Opel Corsa

Vraag gesteld door jvandijk op 12 februari 2018

De economische leeftijd van een auto is 10,2 jaar (CBS) Mijn koplamp heeft een productiefout die zich nu na 6 jaar openbaart. Het is een meesturende koplamp van een Opel Crsa. De lampconnector van het groot licht heeft een scheefzittende socket die door een kunststof aangroeisel/braam nooit rechtgezeten kan hebben en ook niet recht te krijgen is. De pin van de lamp kan dus nooit in de scket schuiven maar zit er slechts tegenaan, welk euvel na 6 jaar een uitval van de koplamp veroorzaakte. de garage kan het alleen goed krijgen door de hele koplamp van ca € 900,- te vervangen. Volgens de consumentenbond maakt een fabrieksgarantie niets uit. Het hangt er van af hoelang zo'n koplamp mee behoort te gaan. Dan kan de ANWB u vertellen, aldus de consumentenbond. Hoe lang is dat? Is dat evenlang als de hele auto? (10,2 jaar)??

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U geeft aan een productiefout ontdekt te hebben in een koplamp van 6 jaar oud. Volgens de consumentenbond maakt fabrieksgarantie niet uit.

De consumentenbond doelt op non-conformiteit.

Op onze website vindt u een stappenplan"klachten na aankoop".

Er zal moeten worden onderzocht wat de oorzaak van het probleem is. U zult moeten bewijzen dat het probleem al aanwezig was ten tijde van de koop.

Een redelijk te verwachten levensduur van een koplamp is 8 jaar of 100.000 km.