Naar artikel

Auto naar mijn garage slepen

Vraag gesteld door NickvdGoot op 29 november 2017

Vanmorgen pech gekregen met mijn auto. Anwb was netjes optijd aanwezig. Na onderzoek gebleken dat deze niet te repareren is op locatie dus moet naar een garage.
Nu zou het fijn zijn dat de auto naar de garage gaat waar deze altijd in onderhoud is. Maar anwb wil hem alleen naar de dichtstbijzijnde garage brengen. Toch vreemd dat jullie bepalen waar mijn auto gerepareerd moet worden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over het transporteren van uw auto na pech.

Wanneer sleutelhulp ter plaatse niet mogelijk was om uw auto rijdbaar te krijgen, heeft u recht op transporthulp. In de Algemene voorwaarden 2017 staat daar het volgende over:

Transporthulp
Het vervoeren van uw auto en de inzittenden naar de dichtstbijzijnde garage. Wij geven transporthulp als sleutelhulp geen oplossing biedt. U kunt 2 keer per contractjaar gebruikmaken van deze service. Wij schakelen indien nodig een transportbedrijf in dat uw auto naar de dichtstbijzijnde garage transporteert. Als uw auto niet dezelfde dag kan worden gerepareerd, wordt uw auto getransporteerd naar een bestemming in Nederland naar keuze van de Wegenwacht.

Natuurlijk houden we waar mogelijk rekening met uw wensen. We transporteren alleen uw auto en/of aanhangwagen tot een maximaal (samengesteld) belast gewicht van maximaal 3.500 kg als u daarmee onderweg strandt.