Naar artikel

Focus c-max versus golf sportsvan/golf plus

Vraag gesteld door jackdehart op 14 juni 2018

Voor m'n werk moet ik meer km's gaan maken, ik ben nu in het bezit van fors focus c-max uit 2006, 2.0 met 187000 km. Ik vraag me af of het verstandig is (lees: goedkoper) om een golf sportsvan / golf plus van ongeveer 4/5 jaar oud aan te schaffen ( diesel of bezine) wat is wijsheid: inruilen of doorrijden ??? Experts, graag jullie mening

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat wijsheid is: inruilen of doorrijden met uw huidige auto.

Ik denk dat technisch gezien uw Ford C-Max nog wel een poosje mee kan. Economisch gezien zal deze auto ook niet heel veel meer afschrijven. Zonder buitensporige hoge kosten zijn dit feitelijke de goedkoopste jaren. Om het verschil in kosten in beeld te krijgen in vergelijking met een potentiele andere auto zoals een Sportsvan of Golf Plus, raad ik u aan ons Autokosten programma te raadplegen. Ook wat keuze brandstofsoort geplande gebruiksduur, aanschafprijs, kilometerstand en jaarkilometrage betreft.

U moet er vervolgens wel rekening mee houden dat u de C-Max al in bezit heeft en een andere auto weer een fikse financiele investering vraagt. Maar de verwachting is dat de huidige auto onderaan de streep goedkoper zal zijn in de kilometerkosten, en is doorrijden vermoedelijk de meest verstandige keuze voor uw portemonnee.