Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud bij aankoop tweedehands auto met LPG g3

Vraag gesteld door TonvN op 21 april 2017

Ik test morgen een Mazda 323 FLX AUT met LPG g3 ivm mogelijke aankoop. Kilometerstand 199950. Bouwjaar 1999. Ik ben gewaarschuwd voor eventuele kleprevisie (bij welke km stand is dit te verwachten?) en ander extra onderhoud. Wat raadt u mij aan?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een 18 jaar oude Mazda 323 op het oog. De auto rijdt op LPG.

Wanneer de kleppen toe zijn aan een revisie is niet aan te geven. Dat is sterk afhankelijk van rijstijl en -omstandigheden. Deze motoren staan in ieder geval niet bekend als problematisch in combinatie met LPG, en het model 323 heeft een ronduit goede reputatie.

Dat is meegenomen, maar staar er niet blind op. Let er bij de proefrit op, of de motor vlot aanslaat, mooi draait, niet afslaat of inhoudt. Probeer ook of de auto op benzine goed rijdt. Check ook de werking van de airco. Meer tips voor de proefrit leest u op anwb.nl, waar u ook een cheklist vindt.

Een nieuwe of recente APK is een vereiste bij elke gebruikte aankoop. Juist bij auto's in deze prijsklasse rond de 1000 euro kan een noodzakelijke reparatie een valse start maken in de betaalbare mobiliteit die u zoekt.