Naar artikel

Residentie Orkest - Sheherazade

25% korting

Sheherazade vertelt sprookjes uit Duizend-en-een-nacht.

Even tijd om romantisch weg te dromen in een symfonische sprookjeswereld.

Het paleis van de sultan. Sheherazade vertelt sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. Vertellingen die de Russische componist Rimski-Korsakov sfeervol verklankt in zijn betoverende Sheherazade. Een gepassioneerd en indrukwekkend meesterwerk waarin elke sectie van het Residentie Orkest een hoofdrol heeft. Magisch is ook Ravels Pianoconcert voor de linkerhand, de veelbelovende pianist Paul Wittgenstein verloor in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm. Vandaar dat Ravel zijn Pianoconcert voor de linkerhand schreef. Vorig seizoen speelde toppianiste Yeol Eum Son met het Residentie Orkest onder leiding van Anja Bihlmaier Ravels Pianoconcert in G. net zo enthousiast en gepassioneerd zullen ze nu het Pianoconcert voor de linkerhand brengen. Rimski-Korsakovs Sheherazade past mooi in deze sfeervolle dagen voor kerst.

Anja Bihlmaier dirigent
Yeol Eum Son piano
Debussy Prélude à l'après-midi d'un faune
Ravel Pianoconcert voor de linkerhand
Rimski-Korsakov Sheherazade

Programma:

13.15 uur – zaal open
13.30 uur – starter
14.15 uur – concert
16.15 uur – einde concert

Dit concert is inclusief pauze.

Waar en wanneer

Wij bieden tickets aan voor zondag 17 december 2023 14:15 uur.

Aanvullende informatie

  • Servicekosten per ticket bedragen €2,00. Dit ticket is dus inclusief annuleringsverzekering. Let wel op: Bestellingen kunnen alleen geannuleerd worden indien de reden van annulering onder de annuleringsverzekering valt.
  • Dit ticket is inclusief garderobe en drankje in de pauze
  • De concerten zijn geplaceerd. Je ontvangt de best beschikbare plaatsen die wij aanbieden. Rang 1 plaatsen bevinden zich op 1e Balkon Vak C, 2e Rang op Parterre Rij 15 en Rang 3 op Parterre Rij 18.
  • Voor het uitvoeren van de dienstverlening ter plaatse kan de ANWB persoonsgegevens verstrekken aan de partner waarmee wordt samengewerkt.
  • Kom je met de auto? : In de buurt van Amare zijn diverse parkeergarages te vinden, zoals QPark, Spui, Stadhuis, Turfmarkt, Muzenplein en Veerkaden. Bij Q-Park City Parking kun je de hele avond (vanaf 18.00 uur) parkeren voor €10. Deze parkeergarage ligt op 10 minuten lopen van Amare. Amare beheert zelf geen parkeergarage en geeft geen parkeerkaarten uit.

    Kom je met het openbaar vervoer? : Amare bevindt zich op het Spuiplein, in het centrum van Den Haag. Vanaf Den Haag Centraal Station is het te voet in ongeveer 5 minuten te bereiken. Loop hiervoor de Turfmarkt af. Vanaf station Holland Spoor is het ongeveer 15 minuten lopen. Met tram- en bushaltes Spui, Kalvermarkt/Stadhuis en Centrum stap je voor de deur van Amare uit.

  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Amare Den Haag te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Nog meer zien van het Residentie Orkest? 

Kijk hier voor tickets voor het Residentie Orkest - Nieuwjaarsconcert. Het Residentie Orkest opent het nieuwe jaar feestelijk met heerlijke melodieën van Mozart.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.