Naar artikel

Rederij van Hulst - Mosselvaart vanuit Leiderdorp

Geniet van een versbereid mosselarrangement tijdens deze mosselvaart vanuit Leiderdorp.

Een oerhollandse mosselvaart

Het vissen van mosselen vindt al ruim 150 jaar plaats in de Nederlandse wateren. De mossel is het belangrijkste product uit de Nederlandse schelpdierenkweek. Met een eigen mosselveiling en verwerking van ca. 90 miljoen kilo mosselen per jaar is het Zeeuwse Yerseke het centrum van de mossel in Noordwest-Europa.

Vanuit de afvaartlocatie in Leiderdorp vertrek je voor een 2 uur durende rondvaart richting de ‘Kagerplassen’. Dit zijn verschillende grote meren met veel kleine eilandjes tussen de Noordzeekust en de stad Leiden. Tussen de polders en molens vaar je in een waterrijke wereld met prachtige natuur, vergezichten en veel watervogels. Ook tref je op de Kagerplassen veel watersporters.

Inclusief mosselarrangement

Tijdens de vaart geniet je van lekkere huisgemaakte soep met een heerlijk pannetje vers gekookte mosselen. De mosselen worden geserveerd met verschillende sausjes, stokbrood en frites. Voor de niet-mosselliefhebber wordt er huisgemaakte kipsaté en/of gehaktballetjes geserveerd.

Combineer voor het leukste dagje weg

Deze vaartocht is uitstekend te combineren met een voorafgaande (of achteraf) toertocht door het Groene Hart, een bezoek aan bijvoorbeeld Leiden, Den Haag of de kust (vanaf de afvaartlocatie in Leiderdorp is het slechts 30 minuten naar het strand van Katwijk of Noordwijk).

Rondvaarten Rederij van Hulst

Rederij van Hulst verzorgt al ruim 60 jaar diverse activiteiten op het water. Vanaf verschillende opstaplocaties worden mooie vaartochten door het Groene Hart gemaakt. Zo kan je ook uitwaaien in het Groene Hart, de Drecht en Does ervaren en de Kagerplassen ontdekken.
Bekijk het complete aanbod van Rederij van Hulst.