Naar artikel

Amsterdam Boat Cruises - Varen door de haven incl. Scheepvaartmuseum

Leer de vierde zeehaven van Europa kennen en ontdek de maritieme geschiedenis in Het Scheepvaartmuseum!

Leer de vierde zeehaven van Europa kennen

Stap aan boord van de nieuwe ‘Varen door de haven’ rondvaart van Amsterdam Boat Cruises en beleef de Amsterdamse haven vanaf het IJ in combinatie met een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum

Het bijzondere karakter van deze rondvaart begint al op onze afvaartlocatie, de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Om 11.30 uur gaan de trossen los voor een rondvaart door de Amsterdamse haven. Zo leer je de vierde zeehaven van Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers. Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof je er zelf bij bent!

Bij mooi weer is het genieten op het panoramadek van het schip, waar je onbelemmerd zicht hebt op de grootste cacao- en benzinehaven van de wereld, die ook rap aan het veranderen is. Bij slecht weer heb je het comfort van het luxe binnenverblijf van het schip, waar je kunt genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Ontdek alles over maritieme geschiedenis in het Scheepvaartmuseum

Rond 14.00 uur arriveer je bij Het Scheepvaartmuseum en heb je circa 2 uur de tijd om dit prachtige museum te bezoeken. Hier is van alles te ontdekken over vijf eeuwen maritieme geschiedenis en hoe sterk dit is verbonden met de samenleving van vandaag en de toekomst. Sfeervolle object-tentoonstellingen zoals de Republiek aan Zee en Cartografie & Curiosa tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Deze maritieme collectie bestaat uit ongeveer 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten. En vergeet niet het VOC-schip ‘Amsterdam’ te bezoeken, waar je kunt ervaren hoe het vroeger was op een VOC-schip.

Andere rondvaarten van Amsterdam Boat Cruises

Wil je ook eens andere mooie wateren en plaatsen ontdekken? Amsterdam Boat Cruises biedt meer rondvaarten aan! Denk bijvoorbeeld aan een rondvaart in de haven of een rondvaart bij de Zaanse Schans. Bestel je tickets met korting hieronder: