Naar artikel

Dudok Architectuur Centrum

10% korting

Bezoek het indrukwekkende Raadhuis van Hilversum, hoogtepunt van het werk van architect Willem Dudok, onder leiding van een enthousiaste gids!

Dudok Architectuur Centrum

Het Raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van Willem Marinus Dudok. Door zijn compositie van horizontale en verticale strakke volumes, is het een gebouw als een monumentale sculptuur. Even indrukwekkend als het exterieur, is ook het interieur: een samenspel van ruimte, vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen.

Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kun je het Raadhuis bezichtigen. Zo kom je in de meest bijzondere en nog grotendeels authentieke ruimtes van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt, bij droog weer, ook de toren beklommen. Bij helder weer biedt de 47 meter hoge toren een prachtig uitzicht tot wel 30 km. De rondleidingen starten in het Dudok Architectuur Centrum, gevestigd in het souterrain van het Raadhuis, waar een expositie van het leven en werk van Dudok is ingericht.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Let op: deze tickets gelden voor een bezoek op vrijdag en zondag.
  • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang (max. 2 onder begeleiding van 1 volwassene), maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee
  • Dudok Architectuur Centrum is toegankelijk voor mindervaliden. Kijk hier voor meer informatie.
  • Huisdieren zijn niet welkom in Dudok Architectuur Centrum, m.u.v. hulphonden.
  • Rondom het Raadhuis is voldoende gelegenheid om tegen betaling te parkeren. Kijk hier voor een overzicht van de tarieven en de locaties.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Dudok Architectuur Centrum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.