Naar artikel

Fashion for Good Museum

Ontdek de verhalen achter je kleding, waar komt je kleding eigenlijk vandaan? Wie heeft het gemaakt? Wat is fast fashion? En welke innovaties kunnen de toekomst van de mode-industrie veranderen?

Fashion for Good museum

Het Fashion for Good Museum is een interactief modemuseum gericht op de toekomst van fashion. Het museum vertelt de verhalen achter de kleren die je draagt en hoe je met de juiste keuzes voor die kleren een positieve impact kan hebben op mensen en het milieu. Het Fashion for Good Museum gelooft dat de modeindustrie kan én moet veranderen, en helpt daarom om de juiste kennis hierover te verspreiden. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, duurzaamheid of innovatie.

Er is ook een museumwinkel genaamd "Good Shop" te vinden in het gebouw, waar je innovatieve en betaalbare duurzame kleding kunt vinden die zorgvuldig zijn samengesteld.

Nieuwe expositie  “Knowing Cotton Otherwise”

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld, echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise”. Vanuit collectiviteit en gemeenschap zijn lokale kunstenaars uitgenodigd om werk te presenteren. Hun werk sluit aan bij en verbindt met de verschillende thema's die betrekking hebben op het verhaal van katoen en de impact op zowel mensen als onze planeet. Door verschillende kunstvormen en verhalen te mixen, creëert Knowing Cotton Otherwise een veelzijdige ervaring. Knowing Cotton Otherwise nodigt je uit tot nadenken, vragen stellen, spelen en verwondering.