Naar artikel

Expositie Disney - Telling Timeless Stories

Mickey Mouse, Sneeuwwitje, Pinokkio, Robin Hood en Elsa. Wie kent ze niet?! Duik in de betoverende wereld van Disney Animation en ontdek het creatieve proces achter Disney's animatiefilms.

Expositie: Disney - Telling Timeless Stories in Forum Groningen

Wereldwijd weet Walt Disney Animation Studios generaties lang jong en oud te betoveren met de magie van animatie. De Disney-tentoonstelling in Forum Groningen geeft een kijkje in de keuken van Walt Disney Animation Studios. Storyboards, concepttekeningen, animatietekeningen, achtergrond-schilderijen en video's tonen het creatieve proces achter iconische momenten. Zoals van de gemene heks met de giftige appel in Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) en het moment waarop Elsa in Frozen (2013) haar cape weggooit en uit volle borst 'Laat het los’ zingt. Ook is er niet eerder getoond origineel werk van Disney Animation films te bewonderen, bijvoorbeeld van Robin Hood (1973) en Hercules (1997) en van Mickey Mouse in Brave Little Tailor (1938). Deze unieke kunstwerken laten een scala aan technieken zien: van potloodtekeningen voor Pinokkio (1940) en pasteltekeningen uit Fantasia (1940) tot digitale schetsen voor Frozen 2 (2019). Bezoekers van de expositie krijgen zelf ook de kans om als verhalenverteller aan de slag te gaan.

Waar en Wanneer

Van 22 april tot en met 10 september 2023 is in Forum Groningen de grote internationale tentoonstelling 'Disney – Telling Timeless Stories te zien'.

Forum Groningen

Exposities in dit indrukwekkende publieksgebouw zijn betoverend. Middenin de historische stad Groningen staat het Forum waar je naast exposities ook Storyworld, het Nederlands museum voor strips, animiatie en games vindt. Plan een volledig dagje uit door ook een van de vijf prachtige filmzalen of bibliotheek te bezoeken. Vanaf het dakterras geniet je van een onwerkelijk uitzicht over de stad en Ommelanden.