Naar artikel

Art Experience Amsterdam

Beleef de unieke mix van iconische meesterwerken.

Reis door de tijd bij RTXP Art Experience en ontdek de evolutie van kunst. Hier beleef je een unieke mix van iconische meesterwerken, die zijn geschilderd door hedendaagse kunstenaars van over de hele wereld. Verken 50 beroemde kunstwerken in chronologische volgorde. Begin in de tijd van Botticelli en Jheronimus Bosch en loop via Rembrandt en Van Gogh naar de Stijl beweging.

Monet's Inspirerende Kamer: Een 360-graden Beleving

Betreed de rust van Monet's tuin in Giverny in onze meeslepende 360-graden geschilderde kamer. Wandel over de beroemde Japanse brug te midden van levendige waterlelies. Maak een selfie of laat een persoonlijk lint achter met jouw boodschap en wordt onderdeel van de kunst.

Toegankelijk en Betoverend

Bij RTXP breken we met traditionele museumnormen. Geen strenge bewakers of gefluister, maar een ontspannen sfeer waar je kunst kunt beleven en plezier kunt hebben. Laat de muziek je gids zijn tijdens jouw artistieke ontdekking.

Plezier voor Alle Leeftijden: Een Avontuurlijke Ontdekkingstocht

Onze ruimte is er voor iedereen, van gezinnen tot kunstliefhebbers en nieuwsgierige ontdekkers. Verborgen in hoekjes zijn kleine grapjes verstopt, zoals Winnie de Poeh en een kabouter. Deze grapjes voegen een speelse twist toe aan de beleving.

De schilder vertelt:

Aan de hand van audio vertellen schilders over de schilderijen waardoor je het verhaal achter een werk beter begrijpt.