Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Forteiland Pampus

Tot € 6,- korting

Sinds 2024 is Pampus het eerste UNESCO Werelderfgoed dat volledig fossielvrij is.

Ga voor Pampus!

Het Forteiland midden in Nederland, waar altijd iets te ontdekken is. Zo kun je meevliegen in een virtuele ballonvlucht door de tijd, waarin je alles leert over De Stelling van Amsterdam. Je kunt hier óp Pampus voor Pampus liggen, en zo ervaren waar dit zeventiende-eeuwse spreekwoord vandaan komt. Voor kids is er superveel te zien, doen en speuren. Favoriet is de spannende speurtocht met blacklight, ga op zoek naar de verborgen aanwijzingen in het fort…

In het historische fort is het goed toeven, maar vergeet ook de rest van het eiland niet. Prachtige uitzichten, moestuinen en heerlijke eilandgerechten in het Pampus Paviljoen. En, sinds 2024 is Pampus het eerste UNESCO Werelderfgoed dat volledig fossielvrij is. Op Pampus zie je praktische voorbeelden van verduurzaming die een inspiratie zijn voor het leven thuis.

Aanvullende ticketinformatie 

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar je moet ze wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering.
  • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Tickets zijn geldig voor bezoek op Forteiland Pampus en het veer.
  • Een gedeelte van de boot is overdekt, dus daar zit je droog bij slecht weer. Op een volle boot, bij slecht weer, kan het dus zijn dat je op het bovenste (open) gedeelte komt te zitten.
  • Houders van een Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART en ICOM betalen geen entree tot het eiland, maar alleen een veerdienstkaartje.
  • Het fort is ontoegankelijk voor kinderwagens, rollators en rolstoelen.
  • Aan boord van het veer zijn honden niet toegestaan, uitgezonderd hulphonden.
  • Aan de rand van Muiden zijn twee grote gratis parkeerterreinen gesitueerd. Vanaf beide parkeerterreinen is het zo’n 15 minuten wandelen naar het veer. Parkeerplaats P1 Muiden: hoek Maxisweg-Weesperweg en Parkeerplaats P2 Muiden: Mariahoeveweg.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: de tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkel.