Naar artikel

Brouwerij De Uddelaer

Ontdek Brouwerij De Uddelaer! Een bijzondere brouwerij op een nog bijzondere locatie: Kasteel Staverden.

Landgoed Staverden

Tussen de mooiste natuurgebieden van de Veluwe ligt Landgoed Staverden. De combinatie van rijke historie, karakteristieke opstallen, prachtige tuinen en de aanwezigheid van de beroemde witte pauwen, maakt van deze locatie een unieke belevenis.

Brouwerij De Uddelaer

In het Koetshuis van Kasteel Staverden is sinds 2018 een brouwerij gevestigd. Bierbrouwerij De Uddelaer is in 2015 opgericht als hobby-brouwerij van Jacques Brinkman, voormalig wereld-en olympisch kampioen hockey. De brouwerij dankt zijn naam aan het dorp waar het allemaal begon: Uddel. Al snel wist het als micro-brouwerij een positie te verwerven in de lokale markt. En sinds 2018 brouwt De Uddelaer op de bijzondere locatie van Landgoed Staverden. De traditie van bierbrouwen vormt een prachtige combinatie met de rijke historie van het kasteel.

Bierproeverij 'Veluws bier, tripel plezier'

Ontmoet de brouwmeester en ontdek het bijzondere Uddelaer bier! Brouwerij De Uddelaer heeft 8 speciaal bieren op de tap, van witbier tot aan de Uddelaer Tripel. Geniet tussen de brouwketels en op het terras met uitzicht op het kasteel.

'Veluws bier, tripel plezier' bestaat uit het volgende: één Bierproeverij bestaande uit 4 proefglaasjes bij Bierbrouwerij de Uddelaer voor 2 personen.