Naar artikel

Rising Stars

€ 2,50 korting

Veelbelovende jonge musici nemen je tijdens hun concert mee op een verrassende muzikale wereldreis langs hun thuisland.

Ontdek Rising Stars Concerts: stap binnen in historisch Amsterdam en laat de drukte van de stad even achter je. Geniet van een intiem concert en laat je in een adembenemende locatie vol geschiedenis meevoeren door de muziek van beroemde componisten. 

Beleef een muzikale reis met het Damsco Quartet in het Huis met de Hoofden. Dit prachtige stadspaleis aan de Keizersgracht stamt uit 1622 en biedt tegenwoordig onderdak aan de ‘Embassy of the Free Mind’, de ontmoetingsplaats waar wijsheid uit de hele wereld wordt verzameld.

Musici

Het Damsco Quartet, een populair strijkkwartet bestaat uit toptalenten uit China, Frankrijk, Georgië, Hongarije en Nederland. Deze veelbelovende jonge musici nemen je mee op een verrassende muzikale wereldreis langs hun thuisland.

Muziekprogramma

De middag begint met de betoverende tonen van het traditionele Chinese volkslied. Vervolgens ga je mee naar Georgië voor twee fascinerende miniaturen van Tsintsadze. Daarna luister je naar de beroemde Roemeense Dansen van Bartók. De reis vervolgt met de dromerige klankwereld van Ravels Strijkkwartet en komt uit in Nederland, bij de muziek van de componist Henriëtte Bosmans. Tot slot brengt het Damsco Quartet een ode aan Dvorak. Zijn beroemde 9e symfonie en Amerikaanse strijkkwartet vormen het hoogtepunt van het concert. Een inspirerend concert dat je niet wilt missen!

Aanvullende ticketinformatie

  • De ANWB Tickets zijn te gebruiken voor een bezoek op 30 september 2023. 
  • Het tickettarief geldt voor alle leeftijden. Er is geen gratis doelgroep.
  • Neem de toegangstickets geprint mee. 
  • ANWB-leden krijgen geen korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart aan de kassa, uitsluitend door te bestellen via deze pagina.
  • Het concert duurt 60 minuten. De deuren gaan 30 minuten van tevoren open. Het is niet mogelijk om na aanvang van de voorstelling nog de zaal te betreden.
  • Rising Stars is niet toegankelijk voor mindervaliden. De ingang is via een trap en er is geen lift aanwezig in het pand.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan bij Rising Stars.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Rising Stars te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.