Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bloemencorso Lichtenvoorde

€ 3,50 korting

Een uniek cultureel hoogstandje!

Een uniek cultureel hoogstandje!

Het Bloemencorso Lichtenvoorde is een uniek cultureel hoogstandje, gemaakt met passie.

Vraag een willekeurige Achterhoeker waaraan hij denkt bij de plaatsnaam Lichtenvoorde en de kans is groot dat het woord ‘Bloemencorso’ valt. In de ruim 90 jaar dat het corso wordt georganiseerd is het uitgegroeid tot een (inter)nationaal begrip en behoort het bij de grootste dahliacorso's van de wereld. Het corso mag zich bovendien verheugen over steeds toenemende buitenlandse belangstelling.

Het corso is een verbindende factor van jewelste. Corso is ook beleving, saamhorigheid en competitie. Natuurlijk is het hoogtepunt die tweede zondag in september als de 18 corsogroepen en de CorsoKIDS zich, samen met indrukwekkende muziekkorpsen, presenteren en een competitie aangaan.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen. Er kan gecontroleerd worden op ID om de leeftijd te controleren.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • De route naar de parkeerplaatsen staat hier maar wordt ook door bewegwijzering (vanaf provinciale weg) aangegeven. Je passeert altijd een entreepost waar de kaart vervolgens gescand wordt. Vanaf de parkeerplaatsen is duidelijk aangegeven waar de entreeposten zich bevinden.
  • Bloemencorso Lichtenvoorde is toegankelijk voor mindervaliden en ouderen. Op vertoon van de invalidenkaart mag je, na controle/aanschaf van een entreekaart per inzittende, met uw voertuig langs de kassaposten. Speciale mindervaliden plaatsen zijn aanwezig. Op de Richterslaan ter hoogte van de tribunes is een invalidentoilet aanwezig.
  • Honden zijn toegestaan, mits deze aangelijnd zijn.
  • In de directe omgeving van de corsoroute zijn diverse parkeerplaatsen ingericht. De parkeerkosten zijn € 3,00. Je hebt de mogelijkheid om te pinnen.
  • Kijk voor de routebeschrijving hier.
  • Download de onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.