Zeven (wandel)tips voor een ommetje in de buurt

Het weer nodigt misschien niet altijd uit om even lekker naar buiten te gaan. Maar toch zou je het eigenlijk elke dag moeten doen, want je knapt er enorm van op. We geven je zeven wandeltips om er toch lekker op uit te kunnen.

Je maakt je hoofd leeg en je voelt je daarna weer helemaal opgeladen. En je ziet meteen weer even wat anders dan je keukentafel, de zithoek of je provisorisch ingerichte kantoor. We geven je graag wat ideeën om er samen met je warme winterjas op uit te gaan. Van een inspirerende wandeling tot een frisse picknick.

1. Recht op je doel af

Ga je brood halen of een kaartje op de post doen? Kies er dan een keer voor om naar een andere bakker of brievenbus te gaan die iets verder weg is. Dan heb je een doel voor ogen en pak je meteen dat extra half uurtje wandelen mee. Trek wel je comfortabele wandelschoenen aan, zodat je onderweg niet zwicht om toch maar naar de dichtstbijzijnde locatie te gaan.

2 Winterse picknick

Wie zegt dat picknicken iets voor in de zomer is? In de winter kan het juist ook heel bijzonder zijn. Dus vul je rugzak met een dekentje, lekkere broodjes en een thermoskan vol thee of hot chocolate. Zo kun je op weg naar het park uitkijken naar je opwarmende lunchpauze. Bankje gevonden? Dan kan je winterse picknick beginnen.

3. Inspirerende wandeling

Vind je wandelen stiekem maar saai? Daar brengen we graag verandering in. Neem je telefoon en oordopjes mee op pad en zet een podcast of audiotour aan. Zo wandel je met de podcast Wandellust bijvoorbeeld samen met Twan Huys door het Nederlandse landschap. Of zoek een wandelgids bij jou in de buurt. Het maakt het wandelen extra leuk en onderweg heb je iets om naar te luisteren. Wel zo inspirerend!

4. Wandel jezelf gezond

Wil je de dag écht fris en fruitig van start gaan? Je wandelschoenen staan te springen om een stevige wandeling met je te maken. Maar het is niet alleen gezond, wandelen maakt je ook gelukkiger. Dus doe je dit in de ochtend, dan heb je daar nog de hele dag profijt van. Zeker wanneer je daarna nog moet werken, want een wandeling brengt je ook nog eens op nieuwe ideeën. En de extra weerstand die je ervan krijgt, is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

5. Flink doorstappen

Houd je van tempo en mag het van jou allemaal wel ietsje sneller? Met powerwalking houd je de vaart er goed in. Met een snelheid tussen de 6 en 9 kilometer per uur gebruik je al je spieren in je lichaam. Heb je als een speer je buurt verkend en heb je die wel gezien? Gelukkig hebben we nog wat verrassende wandelroutes voor je in petto. Van powerwalking kun je het aardig warm krijgen, dus trek goed ventilerende kleding aan.

6. Welverdiende beloning

Met een beloning in zicht stap je nog net iets fijner met je winterlaarzen door de modder. Wat lekkers aan het einde van de wandeling of fietstocht werkt natuurlijk altijd, want dan heb je de hele weg iets om naar uit te kijken. Denk bijvoorbeeld aan een warme beker coffee to go. Kijk snel in dit overzicht met plekken waar je een goede bak koffie kunt oppikken.

7. Rondje fietsen in de buurt

Denk je: leuk al die wandeltips, maar ik stap liever op de fiets? Stippel dan eenvoudig je eigen route bij jou in de buurt uit met de fietsknooppuntenplanner. Zo kom je misschien wel langs plekken die je nooit eerder hebt gezien. Samen met je warme handschoenen, sjaal en windjack trotseer je wind en kou. Wil je meer van Nederland ontdekken op de fiets? Met een fietsendrager kun je voortaan alle routes in het land kiezen die je maar wilt.

Misschien vind je dit ook interessant: