Online optredens: daar zit muziek in!

De mooiste concerten en (theater)voorstellingen vanuit huis

Veel voorstellingen en concerten zijn afgelast. Toch is er nog steeds heel veel om van te genieten. Theaters, poppodia en concertgebouwen brengen optredens live in je huiskamer via hun websites en Facebook- en Youtube-kanalen.

Het is natuurlijk even wennen om het Concertgebouw in Amsterdam te bezoeken vanaf de bank, maar met een beetje voorstellingsvermogen maak je er gewoon een leuke avond van. Doe mooie avondkleding aan, zorg voor lekkere hapjes en drankjes en zorg dat je klaar zit als de voorstelling begint. Via het scherm van je smart-tv, laptop of tablet, en met een goed setje luidsprekers, maak je de kijk- en luisterervaring optimaal. Als de voorstelling begint hoef je alleen het licht nog maar te dimmen. Showtime!

Concertgebouw Amsterdam

Het blijft natuur zonde dat je prachtige Concertgebouw niet kunt bezoeken, maar via de website kun je toch live ‘aanwezig’ zijn bij de Empty Concertgebouw Sessions. Maar er is meer. Op de Facebook-pagina van het Concertgebouw zijn iedere avond om 20:00 uur gratis concerten van 16 Europese concertzalen te bekijken die beschikbaar zijn gemaakt uit hun archieven. Verder zijn de livestream-concerten terug te kijken via de site van het Concertgebouw.

Beleef Klassiek

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands heeft de Matthaus Passion drie keer live uitgevoerd. Via het YouTube-kanaal Beleef Klassiek is het mogelijk aantal prachtige aria’s beluisteren van de solisten tijdens de uitvoering in de Grote Kerk van Alkmaar. De complete Matthaus Passion is ook te beluisteren via Spotify.

 

Stage Memories

 

Stage Entertainment Nederland heeft een online platform gelanceerd met content van de afgelopen twintig jaar uit de archieven. Stage Memories is een musical schatkamer vol fragmenten van iconische musicals, backstage interviews en nooit eerder vertoond beeldmateriaal.

Nationale Opera & Ballet

Onder het motto ‘Keep on Singing and Dancing – Stay Safe’, brengt het Nationale Opera & Ballet wekelijks streams van voorstellingen die de afgelopen jaren op het podium van Nationale Opera & Ballet te zien waren. In filmpjes op de site worden kinderen en volwassenen ook uitgedaagd om mee te zingen, dansen, leren, ontdekken, tekenen en knutselen.

 

Theater

Theater aan de Parade deelt iedere dag een mini-voorstelling van één van hun artiesten, theatermakers of partners. Elke avond om 20.00 uur te zien via de website.

Poppodium de Effenaar

De Effenaar zendt tot 1 juni live uit vanuit het popodium in Eindhoven. Kijk en luister iedere avond om 21.00 naar een nieuwe livestream met muziek van leuke lokale artiesten en bands. De acts worden op de middag van de stream rond 15.00 bekend gemaakt en de live-streams zijn om 21.00 te bekijken via het facebook event van The Isolation Sessions. De afgelopen sessies zijn terug te zien via de website.

Nog meer online voorstellingen: