De mooiste concerten en voorstellingen vanuit huis

Klassiek, musical, opera en ballet

Bij gebrek aan livemuziek brengen theaters en concertgebouwen optredens je huiskamer in via hun websites en Facebook- en YouTube-kanalen. Soms door middel van terugkijken, soms live.

Zelfs vanaf de bank kun je een leuke avond beleven in het Concertgebouw in Amsterdam. Nodig iemand uit, doe mooie avondkleding aan (of ga voor het andere uiterste en hul je in pyjama), zorg voor lekkere hapjes en drankjes en zorg dat je klaar zit als de voorstelling begint. Via het scherm van je smart-tv, laptop of tablet en met een goed setje luidsprekers maak je de kijk- en luisterervaring optimaal. Als de voorstelling begint, hoef je alleen het licht nog maar te dimmen. Showtime!

Concertgebouw Amsterdam

Het blijft natuurlijk zonde dat je het prachtige Concertgebouw niet kunt bezoeken, maar via de website kun je toch live de Empty Concertgebouw Sessions meemaken. En er is meer. Op de Facebookpagina van het Concertgebouw zijn iedere avond om 20.00 uur gratis concerten van 16 Europese concertzalen te bekijken die beschikbaar zijn gemaakt uit hun archieven. Verder zijn de livestreamconcerten terug te kijken via de site van het Concertgebouw.

Beleef Klassiek

The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands heeft de Matthäus Passion drie keer live uitgevoerd. Via het YouTube-kanaal Beleef Klassiek is het mogelijk een aantal prachtige aria’s te beluisteren van de solisten tijdens de uitvoering in de Grote Kerk van Alkmaar. De complete Matthäus Passion is ook te beluisteren via Spotify.

 

Een schatkamer vol musical: Stage Memories

Stage Entertainment Nederland heeft een online platform gelanceerd met content van de afgelopen twintig jaar uit de archieven. Stage Memories is een schatkamer vol fragmenten van iconische musicals, backstage interviews en nooit eerder vertoond beeldmateriaal.

Nationale Opera & Ballet

Onder het motto ‘Keep on Singing and Dancing – Stay Safe’, brengt het Nationale Opera & Ballet wekelijks streams van voorstellingen die de afgelopen jaren op het podium van Nationale Opera & Ballet te zien waren. In filmpjes op de site worden kinderen en volwassenen ook uitgedaagd om mee te zingen, dansen, leren, ontdekken, tekenen en knutselen.

 

Nog meer online voorstellingen: