Bezoek de leukste virtuele dierentuinen

Met je kartonnen VR-bril naar Burgers Zoo

Het lijkt rustig buiten, maar de dieren in de dierentuin trekken zich daar niets van aan. Ga met ons mee naar een paar van de leukste virtuele dierentuinen en ontdek een wereld vol lawaai en beestachtige gezelligheid.

Met je VR bril naar Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo Arnhem brengt de dierentuin wel heel dichtbij, want met een kartonnen Virtual Reality (VR) bril, die maar een paar euro hoeft te kosten, zit je er angstaanjagend dichtbij als de panters grommend hun eten verscheuren of sta je ineens midden tussen de gorilla’s. Dus snel een bril bestellen en surfen naar Burgers’ Zoo, waar precies staat hoe je een smartphone omtovert tot VR-bril. 

Wildlands achter de schermen

Een bezoek aan Wildlands is nog steeds super spannend. Via het Backstage Journaal ga je mee met een verzorger en kun je van dichtbij zien hoe een Onaga hengst met een pijltje onder narcose wordt gebracht om zijn nagels te kunnen knippen of hoe pas uitgekomen vlinders voor het eerst hun vleugels gebruiken.


Uren turen bij Dierenpark Amersfoort

Live aanwezig zijn bij een geboorte? Of uren turen naar pasgeboren baby-dieren? Het kan op de website van Dierenpark Amersfoort. Hier zie je hoe jonge olifantjes zich staande moeten houden tussen hun tonnen wegende familieleden, en hoe de kleintjes lekker druk doen, terwijl de ouderen er het hunne van denken.

Ondertussen in Diergaarde Blijdorp

Weleens een jong aapje van dichtbij zien eten of een Okapi bestudeerd? Dieren gedragen zich nooit helemaal zoals je verwacht en nu Diergaarde Blijdorp gesloten is, kun je via Youtube misschien nog wel extra goed zien wat ze allemaal voor rare streken uithalen.  Maar Blijdorp heeft nog veel meer. Volg ze ook op Facebook, Instagram of TikTok @diergaardeblijdorp en doe de wekelijkste Challenge en Quiz.


Safari School Beekse Bergen

Hoe erg we ook allemaal onze school hebben moeten missen, de Safari School van Safaripark Beekse Bergen is de leukste school die er is. Rangers leggen uit hoe mannetjes in het dierenrijk vrouwtjes versieren en reageren op de vraag of het Coronavirus gevaarlijk is voor dieren. Als je zelf een vraag hebt kun je die ook aan de rangers stellen. Ga dus snel op safari via het YouTube-kanaal van het safaripark.

Live naar AquaZoo

Als het van de juf of meester mag, kun je iedere dag om 11:00 uur live naar AquaZoo via Facebook. Hier laten dierenverzorgers voederdemonstraties zien en ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van dieren uit de onderwaterwereld van AquaZoo.