Bezoek de leukste virtuele dierentuinen

Met je kartonnen VR-bril naar Burgers Zoo

De dieren in de dierentuin trekken zich niets aan van wat zich buiten hun verblijven afspeelt. Ga met ons mee naar een paar van de leukste virtuele dierentuinen en ontdek een wereld vol lawaai en beestachtige gezelligheid.

Podcasts en virtual reality bij Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo Arnhem heeft een podcastserie Aan het werk bij Burgers’ Zoo, met presentatrice Angelique Krüger en programmamaker Olga Tops. In wekelijkse afleveringen nemen ze letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen bij de dierentuin. De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Met virtual reality (VR) kun je je overal bevinden – en dus ook tussen wilde dieren. Met een kartonnen VR-bril, die maar een paar euro hoeft te kosten, zit je haast angstaanjagend dichtbij wanneer de panters grommend hun eten verscheuren, of word je ineens omringd door gorilla’s. Geen bril in huis? Op de site van Burgers’ Zoo staat uitgelegd hoe je een smartphone omtovert tot VR-bril.

Wildlands achter de schermen

Een bezoek aan Wildlands is superspannend, ook als dat bezoek digitaal is. Via het Backstage Journaal ga je mee met een verzorger en kun je van dichtbij zien hoe een Onaga-hengst met een pijltje onder narcose wordt gebracht om zijn nagels te kunnen knippen. Je ziet er ook mooie dingen, bijvoorbeeld hoe pas uitgekomen vlinders voor het eerst hun vleugels gebruiken.


Uren turen bij Dierenpark Amersfoort

Live aanwezig zijn bij een geboorte? Of uren turen naar pasgeboren babydieren? Het kan op de website van Dierenpark Amersfoort. In november 2021 is olifant Kina bevallen van een kalf. Kijk mee hoe Yindi zich staande houdt tussen zijn tonnen wegende familieleden.

Ondertussen in Diergaarde Blijdorp

Weleens een jong aapje van dichtbij zien eten of een Okapi bestudeerd? Dieren gedragen zich zelden helemaal zoals verwacht. Nu Diergaarde Blijdorp gesloten is, kun je via YouTube misschien nog wel extra goed zien wat voor rare streken ze uithalen. Volg de dierentuin en de dieren ook op Facebook, Instagram of TikTok (@diergaardeblijdorp).


Safari School Beekse Bergen

Sommigen zeggen dat de Safari School van Safaripark Beekse Bergen de leukste school is die er is. Rangers leggen uit hoe mannetjes in het dierenrijk vrouwtjes versieren en reageren op de vraag of het coronavirus gevaarlijk is voor dieren. Als je zelf een vraag hebt, kun je die stellen. Op safari dus, vanaf de bank in je huiskamer via het YouTube-kanaal van het safaripark.

Naar school met AquaZoo

In de afleveringen van AquaSchool krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij een dierentuin. Leer van alles over de ringstaartmaki’s, pelikanen, rode panda’s, zeeberen en nog veel meer.