Nieuwsoverzicht

Zoeken

Meer dan 1000 nieuwsberichten

 1. In adellijke kringen

  Alles wat een sterveling van ‘boven de rivieren’ voor ogen komt bij de gedachte aan Zuid-Limburg is inbegrepen: heuvels, holle wegen, mergelwanden, wegkruisen, kapellen en hellingbossen.

 2. In de ban van het mos

  Alles wat een sterveling van ‘boven de rivieren’ voor ogen komt bij de gedachte aan Zuid-Limburg is inbegrepen: heuvels, holle wegen, mergelwanden, wegkruisen, kapellen en hellingbossen.

 3. Kasteelpark en vlegelkaas

  Een verloren uurtje is genoeg om u te verliezen temidden van eiken, beuken, dennen en sparren, onderwijl van tijd tot tijd een blik werpend op de oude buitenplaats waar dit landgoed omheen ligt: Hoekelum.

 4. Kastelen en Grathemerroute

  Nauwelijks heb je het dorp Grathem verlaten of er verschijnt een landelijke quilt van gebloemde akkerranden, boomzomen, grazend vee, langgevelboerderijen en boerenschuren.

 5. Kleine Balijroute

  Maar liefst 3,3 miljoen bezoekers mocht Zoetermeer in 1992 verwelkomen. Ze kwamen van over de hele wereld voor de Vierde Internationale Tuinbouwtentoonstelling Den Haag-Zoetermeer, beter bekend onder de naam Floriade.

 6. Knautiabijen in de Ooijpolder

  Eeuwenlang leverden boeren en arbeiders uit de steenfabriek een verbeten strijd tegen het wassende water van de Waal, dat de Ooijpolder periodiek overstroomt. Inmiddels is het gebied teruggegeven aan de natuur, met verbluffend resultaat.

 7. Krimpenroute

  De Krimpenerwaard was vroeger een moeilijk bereikbaar en daardoor geïsoleerd gebied. De Lek en Hollandsche IJssel vormden een natuurlijke buffer tegen verstedelijking en industrialisatie.

 8. Kuren op de Veluwe

  Vroeger waren de bossen rond Eerbeek en Laag-Soeren alleen weggelegd voor welgestelde lieden. Heren van adel bouwden er een jachtslot, rijke lieden uit de stad zich lieten verwennen in een chic kuuroord.

 9. Landgoederen met een verhaal

  Het middeleeuwse stratenplan, de visrijke grachten, de wallen en de keitjesstoepen: overal ademt dit oude Hanzestadje aan de voormalige Zuiderzee de intieme sfeer van het verleden.

 10. Landleven op Mariënwaerdt

  ‘Landleven’ smaakt naar honing en aardbeien, naar lommerrijk luieren, naar een goed glas wijn, naar wandelen met een grasspriet tussen je tanden, naar ruisende wind door het tarweveld, naar knapperend haardvuur, naar harmonie.