De Efteling is het 'Leukste uitje van Nederland 2019'

De Efteling is het 'Leukste uitje van Nederland 2019'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland'. Vertegenwoordigers van de Efteling ontvingen vanavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen de hoofddirecteur van de ANWB. Dierenpark Amersfoort kreeg de zilveren award en GaiaZOO de bronzen award.

Een ANWB-lid over het winnende uitje: 'De sfeer is zo bijzonder. Het enige park waar je je zo in een sprookjeswereld waant. We genieten iedere keer weer met het hele gezin.'

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor de categorie 'Leukste uitje over de grens'. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. De Efteling scoort op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019.

Top 3 Leukste uitje van Nederland 2019

Gouden award De Efteling in Kaatsheuvel
Zilveren award Dierenpark Amersfoort in Amersfoort
Bronzen award GaiaZOO in Kerkrade


Leukste uitje over de grens

In de categorie 'Leukste uitje over de grens is de winnaar Europa-Park in Rust in Duitsland. Op de tweede plaats de boerderij-belevenisoase Irrland in Kevelaer in Duitsland en als derde eindigde Disneyland Paris in Marne la Vallee in Frankrijk.

De winnaars per provincie

Drenthe Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen
Flevoland De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest
Friesland Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Gelderland Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem
Groningen Fontana Resort Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans
Limburg Kasteelpark Born in Born
Noord-Brabant Museum Klok & Peel in Asten
Noord-Holland Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna
Overijssel De Ulebelt in Deventer
Utrecht Nationaal Militair Museum in Soest
Zeeland Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme
Zuid-Holland Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers


Bekijk het volledige overzicht van de winnaars en genomineerden per categorie!

De ANWB organiseert de verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland' voor de negende keer. Vorig jaar werd Giaiazoo het 'Leukste uitje van Nederland'.

De verkiezing van het 'Leukste uitje' is onderdeel van het Land van ANWB. Op Land van ANWB zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekendje weg vindt.