Eropuit met Valentijnsdag 2019.

De leukste tips voor een romantisch dagje, avondje of weekendje weg

Ben je bang dat je op het laatste moment nog een valentijnskaart moet kopen of snel iets voor valentijn in elkaar moet knutselen? Kijk dan snel naar deze valentijn cadeautips! ANWB heeft speciaal voor Valentijnsdag de meest romantische uitjes geselecteerd.

Snel naar

De leukste dagjes weg
Ideeën voor een avondje uit
Tips voor een weekendje weg

Valentijn betekenis

De reden dat wij elkaar met valentijn massaal cadeautjes, bloemen en kaarten sturen is niet zo heel makkelijk te geven. Wel weten we dat Paus Gelasius I al in het jaar 496 n.C. 14 februari uitriep tot dag van de Heilige Valentijn. Over die Sint-Valentijn weten we alleen bijzonder weinig, dus wat rest zijn romantische legendes en gebruiken waar vooral Amerikaanse cadeau-, boeken-, lingerie- en bloemenwinkels vanaf midden jaren '90 goed van profiteerden. Inmiddels is valentijnsdag niet meer weg te denken en schrijven talloze verliefden enthousiast een valentijnsgedicht of bakken zelfs complete valentijnstaarten. Of, om er maar even een valentijn quote in te gooien: 'Ik breng Valentijnsdag door met mijn enige echte liefde, chocolade'.

Valentijn ideeën

Gelukkig zijn er echt nog wel wat originele valentijnscadeautjes te verzinnen. Wat dacht je van een wandeling met 3-gangenmenu, high tea op grote hoogte of een betoverend bezoek aan het Teutoburgerwoud? We zetten de leukste Valentijn cadeautips op een rij.