Zo verras je jouw vader voor Vaderdag

De tips voor een onvergetelijke dag

Zondag 16 juni is het Vaderdag. Krijgt papa dan ontbijt op bed? Met een gedicht erbij? Daar is niks mis mee, maar er zijn wel cadeaus te bedenken die iets origineler zijn. Gratis of met korting. Kijk maar eens even naar deze tips.

Maak je eigen Vaderdag-fietsroute

Gouden tip voor een gratis cadeau: maak je eigen Vaderdag-fietsroute! Stippel via de computer een leuke knooppuntenroute uit op de Fietsknooppuntenplanner (zelf of met wat hulp van je moeder).

  • Klik om te beginnen op een knooppunt dicht bij huis (je kunt je woonplaats invoeren in het zoekveld) en klik daarna op alle knooppunten waar je de route langs wilt laten lopen. Eindig weer bij het knooppunt waar je begon. Houd wel de afstand in de gaten! Fietst je vader niet vaak? Dan is 25 kilometer genoeg.
  • Print vervolgens de route uit en geef ‘m cadeau aan je vader. 
  • Hoe het fietsen hierna gaat? Zoek uit waar het eerste knooppuntbord van je route staat. Fiets hier dan heen en volg vanaf daar de borden naar de volgende nummers. Easy! Het is net een speurtocht. 

Extra tip: verzin voor papa leuke opdrachtjes voor onderweg, zoals: maak een Vaderdag-selfie, koop een Vaderdag-ijsje voor je kind(eren) of doe een Vaderdag-quiz (Hoe goed kent hij jou/jullie eigenlijk? Verzin 5 vragen.) Wel zelf meefietsen hè. Wedden dat het een topdag wordt. Ga hier naar de Fietsknooppuntenplanner.

Klim met papa van boom tot boom

Wat in een gewoon bos niet mag of kan, mag bij Fun Forest wel! Klim of zweef van boom naar boom met touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen (ziplines). Beleef dit avontuur met jouw papa op Vaderdag, samen hoog in de bomen. “ÁÁÁHOEWÁÁÁ!” Er zijn vier Fun Forest-bossen (in Amsterdam, Rotterdam, Venlo en Almere). En in elk bos zijn er verschillende parcoursen, van vrij gemakkelijk tot best wel eng en moeilijk (maar instructeurs helpen wanneer nodig).
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting

Zwerf met je vader langs ijsbeer, leeuw  en olifant

Maak samen met je vader in 1 dag een wereldreis! Dat kan bij WILDLANDS, dat uit drie werelddelen bestaat. 1) IJskoud Nortica, waar je tussen de pinguïns staat, oog in oog met ijsberen, of rakelings langs ijsbergen scheert met de Arctic 1. 2) Zinderend Serenga, waar je tussen wallabies en nandoes loopt, terwijl  jullie leeuwen spotten. 3) Tropisch Jungola, waar ringstaartmaki's, slingerapen en gibbons wonen en je langs olifanten vaart. 
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting (tot € 12,50)

Reis met papa terug naar zijn jeugd, en nog verder

Maak in het Nederlands Openluchtmuseum bij Arnhem met je papa (en opa) een reis door de tijd. Je vindt hier vele voorwerpen en allerlei gebouwen van twee eeuwen geleden tot heel recent, dus ook van toen je vader (en je opa) nog klein waren. Het museum wordt bewoond door mensen die je mee naar het verleden nemen, verhalen vertellend, antieke trams besturend, ijzer smedend, bier brouwend enzovoort. 
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting 

Wilde dieren spotten op de Veluwe

In Afrika vind je de Big Five, maar ook in Nederland kun je wild spotten. Onze eigen 'Grote Vijf' bestaat uit ree, edelhert, wild zwijn, bever en zeehond. Drie daarvan zijn op de Veluwe te vinden. Plus nog veel meer grote en kleine dieren. Maar wat zijn de beste plekken? En wanneer heb je de beste kans om wild te spotten? Stap op de fiets en neem je vader mee op safari op de Veluwe!
Kijk voor meer info over wild spotten op de Veluwe

Happen en stappen

Happen en Stappen combineert wandelen en eten. Het idee: één wandelroute, twee restaurants, drie gangen. Verspreid over Nederland en België zijn ruim 60 routes aangelegd. Geniet van een lekkere wandeltocht in de natuur en maak een tussenstop onderweg bij de restaurants voor een hapje eten.
Kijk hier voor meer info

Toch maar alleen het ontbijt en een gedicht?

Hè, jammer. Maar nogmaals: daar is niks mis mee. En hiervoor tippen wij:

Het is Vaderdag vandaag,
Oh wat zijn wij blij!
Want de liefste vader,
Die vader dat ben jij!

Speciaal voor jou geselecteerd