Zo verras je jouw vader voor Vaderdag

De tips voor een onvergetelijke dag

Zondag 21 juni is het Vaderdag. Krijgt papa dan ontbijt op bed? Daar is niks mis mee, maar er zijn wel cadeaus te bedenken die iets origineler zijn. Gratis of met korting. Kijk maar eens even naar deze tips.

Maak je eigen Vaderdag-fietsroute

Gouden tip voor een gratis cadeau: maak je eigen Vaderdag-fietsroute! Stippel via de computer een leuke knooppuntenroute uit op de Fietsknooppuntenplanner (zelf of met wat hulp van je moeder).

  • Klik om te beginnen op een knooppunt dicht bij huis (je kunt je woonplaats invoeren in het zoekveld) en klik daarna op alle knooppunten waar je de route langs wilt laten lopen. Eindig weer bij het knooppunt waar je begon. Houd wel de afstand in de gaten! Fietst je vader niet vaak? Dan is 25 kilometer genoeg.
  • Print vervolgens de route uit en geef ‘m cadeau aan je vader. 
  • Hoe het fietsen hierna gaat? Zoek uit waar het eerste knooppuntbord van je route staat. Fiets hier dan heen en volg vanaf daar de borden naar de volgende nummers. Easy! Het is net een speurtocht. 

Extra tip: verzin voor papa leuke opdrachtjes voor onderweg, zoals: maak een Vaderdag-selfie, koop een Vaderdag-ijsje voor je kind(eren) of doe een Vaderdag-quiz (Hoe goed kent hij jou/jullie eigenlijk? Verzin 5 vragen.) Wel zelf meefietsen hè. Wedden dat het een topdag wordt. Ga hier naar de Fietsknooppuntenplanner.

Klim met papa van boom tot boom

Wat in een gewoon bos niet mag of kan, mag bij Fun Forest wel! Klim of zweef van boom naar boom met touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen (ziplines). Beleef dit avontuur met jouw papa op Vaderdag, samen hoog in de bomen. Er zijn vier Fun Forest-bossen (in Amsterdam, Rotterdam, Venlo en Almere). En in elk bos zijn er verschillende parcoursen, van vrij gemakkelijk tot best wel eng en moeilijk (maar instructeurs helpen wanneer nodig).
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting

Zwerf met je vader langs ijsbeer, leeuw  en olifant

Maak samen met je vader in 1 dag een wereldreis! Dat kan bij WILDLANDS, dat uit drie werelddelen bestaat. 1) IJskoud Nortica, waar je tussen de pinguïns staat, oog in oog met ijsberen, of rakelings langs ijsbergen scheert met de Arctic 1. 2) Zinderend Serenga, waar je tussen wallabies en nandoes loopt, terwijl  jullie leeuwen spotten. 3) Tropisch Jungola, waar ringstaartmaki's, slingerapen en gibbons wonen en je langs olifanten vaart. 
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting

Wilde dieren spotten op de Veluwe

In Afrika vind je de Big Five, maar ook in Nederland kun je wild spotten in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Onze eigen 'Grote Vijf' bestaat uit de ree, het edelhert, het wilde zwijn, de bever en de zeehond. Drie daarvan zijn op de Veluwe te vinden. Plus nog veel meer grote en kleine dieren. Maar wat zijn de beste plekken? En wanneer heb je de beste kans om wild te spotten? Stap op de fiets en neem je vader mee op safari op de Veluwe! Of maak een safari met de boswachter. Voor een bezoek aan De Hoge Veluwe heb je een ticket nodig. Bestel deze met korting

Cadeautip: Jaarabonnement op de KCK

Is jouw vader een echte kampeerder? Doe hem dan een abonnement cadeau op de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK). Hier leest hij leuke kampeertips, ideeën voor de mooiste droomcampings, maar ook de technische kanten van vakantie vieren met een kampeermiddel komen volop aan bod. Speciaal voor vaderdag is een jaarabonnement nu maar 35,- (i.p.v. 69,95).
Bekijk de actie

Doe samen een escape tour in de stad

Kies welke stad je wilt ontdekken en speel samen met je vader een Escape Tour. Je kunt kiezen uit steden door het hele land. Met een speciale app op jouw telefoon dwaal je twee uur door de stad, beantwoord je diverse vragen en voer je leuke opdrachten uit.  
Kijk voor meer info of bestel tickets met korting 

Varen door Rotterdam

Stap aan boord van het nostalgisch passagiersschip Nehalennia en vaar twee uur door de haven van Rotterdam. Zie de bedrijvigheid op het water, de reusachtige schepen aan de kade en bekijk de moderne architectuur van de stad vanaf een andere kant.
Kijk hier voor meer info

Speciaal voor jou geselecteerd