Wat te doen met Pinksteren

De leukste uitjes voor een lekker pinksterweekend

Helaas is de weersverwachting voor het Pinksterweekend wat wisselvallig: zon met hier en daar flink wat wind of een bui. Maar ook dan kun je nog fijn eropuit gaan. Voor iedereen die niet naar Pinkpop gaat, tippen wij hier: 3 heuvelachtige wandelroutes, 3 zeer afwisselende fietsroutes én 3 uitstapjes naar een andere wereld. Tien tips die meteen ook nuttig zijn voor het weekend daarop, want dan is het Vaderdag.

3x naar een andere wereld

Toverland: 35 attracties & shows

Stap binnen in een magische wereld vol avontuur, shows en spectaculaire attracties en ontdek het nieuwe Port Laguna en Avalon. Vlieg mee onder de vleugels van de spectaculaire achtbaan Fenix en voel je zo vrij als een vogel wanneer je over de wateren van Avalon vliegt. In totaal zijn er 35 attracties & shows te bezoeken!
Bestel hier je tickets met korting

The Lion King: Beste Musical 

Het Nederlandse theaterpubliek bekroonde The Lion King twee keer met de Publieksprijs 'Beste Musical’, maar op 21 juli aanstaande stopt deze Koning der Musicals toch echt. Dit is je laatste kans op een blijvende herinnering, samen met familie of vrienden. Mis dit niet, boek nu!
Bestel hier je tickets met 30% voordeel

Ashtonia: avondvullend spektakel

Wegens groot succes keert Ashtonia terug! Dit jaar gaat het avondvullende spektakel vol muziek, acrobatiek, magie en halsbrekende toeren van de Ashton Brothers op reis. Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans trekken met hun krankzinnige karavaan het land door.
Ontvang tot 40% korting op je tickets

3 heuvelachtige wandelroutes

In adellijke kringen (Valkenburg a/d Geul), Limburg, 8 km

Alles wat een sterveling van ‘boven de rivieren’ voor ogen komt bij de gedachte aan Zuid-Limburg is hier inbegrepen: heuvels, holle weggetjes, mergelwanden, wegkruisen, kapelletjes en hellingbossen. En bij die hellingbossen – de naam zegt het al – horen hellingen, dus een paar klimmetjes!
Bekijk hier de route

Vijf bergen met een roerig verleden (Markelo), Overijssel, 14 km

Het uitzicht vanaf de Markeloseberg is de beklimming meer dan waard: glooiende hellingen waartussen oude boerderijen en de beboste top van de Hulpe, vroeger een bedevaartplaats. Op de Dingspelerberg werd recht gesproken, op de Herikerberg de doodstraf uitgevoerd. Markelo staat niet voor niets bekend als ‘het dorp tussen de vijf heuvels’. 
Bekijk hier de route

Veel variatie in een klein gebied (Bergen op Zoom), Noord-Brabant, 9 km

Ten zuiden van Bergen op Zoom ligt een prachtig stukje natuur. Hier vind je kleigronden naast zandgronden, zoet water naast zout water en op de Brabantse Wal hoogteverschillen van wel twintig meter. Vergeet je verrekijker niet: onderweg zijn er veel bijzondere vogels te spotten! 
Bekijk hier de route

3 afwisselende fietsroutes

Duinwaterroute (Castricum), Noord-Holland, 43 km

Het duingebied bij Castricum maakt deel uit van het Noordhollands Duinreservaat (5300 ha) dat zich over 20 kilometer uitstrekt langs de kust. Je gaat dus duinen zien, al sinds het begin van de 20e eeuw bebost met grove dennen, maar ook  waterplassen, eilanden, rietmoerassen en valleitjes met futen, meerkoeten, waterhoentjes, aalscholvers en nog véél meer.
Bekijk hier de route

Havelterbergroute (Meppel), Drenthe, 55 km

Een afwisselende route tussen weilanden, langs kanalen & vaarten en over stuwwallen, dus omhoog en omlaag. Op de pedalen!  Van het eeuwenoude kerkje van Kolderveen (1471), over de Bisschopsberg en langs Hunebedden, naar het beschermde dorpsgezicht van Havelte.
Bekijk hier de route

Gooi- en Eemroute (Baarn), Utrecht, 56 km

In het overgangsgebied van het Gooi naar de Eemvallei ligt een landschap van bossen, heidevelden, stuifzanden, houtwallen, akkers en wei- en hooilanden. Centraal in de route stroomt de lustig meanderende rivier de Eem. Een appetijtelijke route langs 9 Gastvrijpunten.  
Bekijk hier de route

Verkeersprognose Pinksterweekend

Veel mensen gaan er een paar dagen tussenuit tijdens het lange Pinksterweekend. Niet alleen in eigen land, maar ook richting Duitsland, België en Frankrijk. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd zoals Pinkpop in Landgraaf. Op maandag gaat iedereen weer naar huis en verwachten we drukte op de Nederlandse én buitenlandse wegen. Bereid je voor vertrek goed voor en bekijk de verkeersprognose richting jouw bestemming. 
Lees hier meer over de verkeersprognose

Speciaal voor jou geselecteerd