Kerstmarkten en winterfairs in Nederland

Warme winterse sferen op eigen bodem!

De sfeer en gezelligheid van kerstmarkten en winterfairs maken de wintermaanden een stuk aangenamer. Miljoenen Nederlanders zoeken ze dan ook elk jaar op. De leukste en bijzonderste van Nederland in 2019, dat zijn deze.

De leukste winterfairs in 2019

De winter mag dan op 21 december beginnen, deze winterfairs zijn al te bezoeken vanaf november. Zet ze alvast in je agenda!

Momenteel heeft de ANWB geen ticketaanbod voor de genoemde winterfairs.

Winterfair Garderen: genieten in Dickensstijl

Van 28 t/m 30 november en 4 t/m 7 december 2019

De jaarlijkse Winterfair in Dickensstijl in het Gelderse Garderen is een échte Engelse kerst anno 1850. Laat je verrassen door personages uit de boeken van Charles Dickens, luister naar de verschillende koren en bekijk oude ambachten. De Glühwein, erwtensoep, chocolademelk en oliebollen maken het wintergevoel helemaal compleet.

Winter-Fair in Rotterdam Ahoy: lifestyle-fair

Van 5 t/m 8 december 2019

De Winter-Fair in Rotterdam is een lifestyle-fair voor het hele gezin. Maar liefst 200 deelnemers presenteren hun kennis en kunde op het gebied van mode, sieraden, woondecoratie, speelgoed en meer. Elke dag zijn er optredens, modeshows en workshops te bezoeken. Wandel door het mini-kerstdorp en doe mee met de Winter-Bingo! Natuurlijk brengen Sinterklaas en de kerstman ook een bezoekje.

Winterpaleis bij Paleis het Loo: vorstelijk genieten

Van 7 december 2019 t/m 5 januari 2020 (gesloten op Nieuwjaarsdag)

De misschien wel meest bijzondere winterfair van Nederland vindt plaats in en op het prachtige terrein van Paleis het Loo in Apeldoorn. Het is een verrassend kerstvakantie-uitje voor het hele gezin. Dompel je onder in een sprookjesachtige, theatrale wereld vol feestelijk gedekte tafels, (kinder)workshops en rondleidingen. Ontdek wat er komt kijken bij het organiseren van een koninklijk diner en schaats wat rondjes op de ijsbaan!

Het Amsterdamse Winterparadijs: groter dan ooit!

Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020

De RAI in Amsterdam pakt dit jaar groter uit dan ooit. Je kunt er schaatsen onder een deken van lichtjes, een schitterend uitzicht over Amsterdam meepikken vanuit het mega-reuzenrad en van een tubebaan glijden over échte sneeuw! Of ga lekker langlaufen tussen kerstbomen, een sneeuwballengevecht winnen van je vrienden of goochelshows en poppenkastvoorstellingen bezoeken in het theater. Nostalgische kerstfilmklassiekers kijk je in de Christmas cinema. Sluit je avond in stijl af in de après-skihut of op het winterfeest met o.a. Xander de Buisonjé.

De leukste kerstmarkten in 2019

Ook onze kerstmarkten beginnen al in november. Dit zijn de leukste van Nederland op een rij.

Kerstmarkt Utrecht: Country & Christmas Fair

Van 19 t/m 24 november 2019 

In de prachtig verlichtte tuinen van Kasteel de Haar geniet je van de winterse sfeer van Anton Pieck, wandel je langs de sfeervolle, verwarmde stands met brocante en antiek, sieraden, outdoorkleding, kerstcadeaus en de heerlijkste wijnen en delicatessen. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair kom je in opperbeste kerststemming!

Kerstmarkten Valkenburg: dé kerststad van Nederland (én Europa!)

Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020

Kerstmarkt? Kerststad bedoel je! 52 dagen lang wordt heel Valkenburg omgetoverd tot één groot magisch kerstspektakel vol feesten, rodelbanen en héél veel kerstmarkten. Elke kerstmarkt heeft zijn eigen charme, je vindt ze zelfs onder de grond! Ook de grotten van Valkenburg zijn omgetoverd tot ware kerstparadijzen. Valkenburg won dit jaar zelfs een plek in de top 10 Best Christmas Markets in Europe. Dit zijn alle evenementen van Kerststad Valkenburg.

Kerstmarkt Maastricht: magische gezelligheid

Van 29 november t/m 31 december 2019

Valkenburg gezien? Ga dan eens langs de nostalgische kerstmarkt van Maastricht. Magisch Maastricht is het thema van dit jaar. Scoor de leukste kerstcadeautjes bij de knusse kerstkraampjes op het Vrijthof, of bewonder 't spektakel van boven in het 45 meter hoge reuzenrad. Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan is er altijd nog de schaatsbaan. Voor de kleintjes is er een overdekte reuzenglijbaan en reuzendraaimolen voor reuzeveel plezier. Kortom: magisch!

Kerstmarkten vlák over de grens

Ook Duitsland doet het leuk als het gaat om kerstmarkten en gemütlichkeit. En je bent er zó. Dit zijn de 4 leukste kerstmarkten van Duitsland. Of laat je verrassen door deze top 14 leukste kerstmarkten in binnenland en buitenland. Veel kerstplezier!

Speciaal voor jou geselecteerd