Kerstmarkten en winterfairs in Nederland

Weer naar een kerstmarkt in Duitsland, of gewoon kerst op eigen bodem?

De sfeer, warmte en gezelligheid van kerstmarkten maken de winter een stuk aangenamer. Miljoenen Nederlanders zoeken ieder jaar een kerstmarkt op en ook winterfairs, beurzen met allerlei activiteiten, zijn mateloos populair. We zetten de leukste kerstmarkten en winterfairs van dit jaar op een rijtje.

Veel Nederlanders weten de kerstmarkten en winterfairs in Duitsland te vinden. Ook Maastricht, Dordrecht en Valkenburg zijn al jaren bijzonder in trek. En wat dacht je van de kerstmarkt in Amsterdam of Utrecht? Keuze te over, maar gelukkig is er ook van alles te doen buiten de stadscentra. Nederland staat bol van de kerst- en winteractiviteiten en ieder jaar lijkt er iets leuks bij te komen.

Winterfair Garderen: genieten in Dickensstijl

Welkom op de jaarlijkse Winterfair in Dickensstijl in het Gelderse Garderen, een échte Engelse kerst anno 1850. Laat je verrassen door personages uit de boeken van Charles Dickens, luister naar de verschillende koren en bekijk oude ambachten. Met Glühwein, erwtensoep, chocolademelk en oliebollen is het wintergevoel is compleet.

Inmiddels is de Winterfair in Dickensstijl in Garderen geweest.

Kerstmarkt Amsterdam

Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in kerstsferen? Ga dan naar RAI Amsterdam. Hier kun je schaatsen onder een deken van lichtjes, heb je schitterend uitzicht over Amsterdam vanuit het mega reuzenrad en glij je van de tubebaan op échte sneeuw!
Maar er is nog veel meer te doen: langlaufen tussen de kerstbomen, meedoen aan een sneeuwballengevecht met vrienden of familie, verschillende goochelshows en poppenkastvoorstellingen in het theater en nostalgische kerstklassiekers in de Christmas cinema. De avond vier je in de après-ski hut of op het winterfeest met Xander de Buisonjé.

Wanneer? De kerstmarkt in Amsterdam is van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Kerstmarkt Amsterdam met ledenvoordeel

Spirit of Winter

De winterfair Spirit of Winter op het bijzondere terrein van Paleis het Loo in Apeldoorn is een gezellig evenement met 150 specialisten, smaakmakers, sfeermakers en trendsetters op het gebied van winterse fashion tot interieur, zelfgemaakt en hedendaags tot duurzaam & doordacht. In de Hofkeuken worden live cooking sessies gegeven door een patissier en diverse chef-koks. Spirit of Winter was van 13 t/m 17 november en is inmiddels voorbij.

Kerstmarkt Utrecht: Country & Christmas Fair

In de prachtig verlichtte tuinen van Kasteel de Haar geniet je van de winterse sfeer van Anton Pieck, wandel je langs de sfeervolle, verwarmde stands met brocante en antiek, sieraden, outdoorkleding, kerstcadeaus en de heerlijkste wijnen en delicatessen. Met een bezoek aan de Country & Christmas Fair kom je helemaal in de stemming. De Country & Christmas Fair was van 19 t/m 24 november en is inmiddels afgelopen.

Winter-Fair Ahoy

Beleef de Winter-Fair in Ahoy Rotterdam: de lifestyle fair in winterse sferen voor het hele gezin. Maar liefst 200 deelnemers presenteren van alles op het gebied van fashion, sieraden, beauty, lifestyle, woondecoratie, speelgoed en meer. Dagelijks zijn er optredens en modeshows, verschillende workshops, een Winter-Bingo met mooie prijzen en er is een compleet kerstdorp met mini huisjes en bewegende beeldjes. Natuurlijk komen Sinterklaas en de Kerstman op bezoek.

Let op: de tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.

Koop je kaarten voor de Winter-Fair Ahoy met ledenvoordeel tot 7,50 korting

Gratis

We zetten een greep uit de leukste Nederlandse kerstmarkten op een rij.

Kerstmarkt Valkenburg

Voor een bijzondere kerstmarkt moet je in Valkenburg zijn! Tijdens de kerstdagen wordt hele stad omgetoverd tot een magische stad vol met prachtige verlichting en versiering. Verspreid over de stad zijn er meerdere kerstmarkten te vinden, elk met hun eigen charme. Van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020.
Meer over Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt Maastricht

De kerstmarkt van Maastricht is de ultieme plek om van de kerst te genieten. Bij de vele houten kraampjes kun je de leukste kerstcadeautjes en –spullen scoren en je kunt er snoepen van allerlei lekkernijen. Rondkijken is niet het enige wat je er kunt doen, een reuzenrad geeft de mogelijkheid om Maastricht van bovenaf te bewonderen. Als je liever aan de grond blijft, kun je een ritje maken in de draaimolen of van de overdekte reuzenglijbaan glijden. Dit is extra leuk voor kinderen. Er worden genoeg activiteiten georganiseerd! Van 29 november t/m 31 december 2019.

Kerstmarkten vlak over de grens

Duitsland is hét land van de kerstmarkten en gelukkig niet ver rijden. Bekijk de leukste kerstmarkten van Duitsland. Niet naar Duitsland? Deze top 14 toont de leukste kerstmarkten van 2019 in binnenland en buitenland.

Humphrey's ledenvoordeel en nog meer wintertips

Sluit je bezoekje aan de kerstmarkt af onder het genot van een fijn diner bij Humphrey's restaurants. Hier kun je zelf een driegangenmenu samenstellen voor slechts 21,50 p.p. Humphrey's heeft vestigingen verspreid over het hele land.
Bekijk de Humphrey's ledenvoordeel actie

Geen kerstmarkt maar liever een ander kerstuitje? Bekijk dan snel onze selectie winteruitjes.

Speciaal voor jou geselecteerd