Leerzame uitjes voor kinderen

Ga erop uit met kinderen! Kinderen vinden het fantastisch om spelenderwijs kennis op te doen in de natuur of in de wereld van wetenschap, techniek, cultuur en geschiedenis. Op zoek naar een uitje of dagje weg waar kinderen van kunnen leren? Wij helpen je op weg met een selectie van 9 leerzame uitjes.

Uitje 1: THIS IS HOLLAND

Ervaar een unieke 5D Flight Experience over alle must-sees van Nederland. Vlieg als een vogel en laat je verrassen door de diversiteit, schoonheid en rijkdom van de Lage Landen. Een adembenemende reis langs vele mooie plekken van ons land, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grahten. Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert.
Meer over THIS IS HOLLAND

Uitje 2: NEMO Science Center

NEMO is het grootste wetenschappelijke centrum van Nederland. Een educatieve attractie waar iedereen spelenderwijs kennis kan maken met een wereld vol wetenschap en technologie. NEMO neemt je mee op een ontdekkingsreis tussen fantasie en werkelijkheid.
Meer over NEMO Science Center

Uitje 3: Space Expo

Space Expo is Europa's eerste permanente tentoonstelling over de ruimtevaart. Je wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en de prachtige Melkwegstelsels. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen en de techniek achter de ruimtevaart.
Meer over Space Expo

Uitje 4: Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt geschiedenis weer tot leven. En dat al ruim honderd jaar! Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden. Er is beweging, reuring, en leven. Je komt er ogen tekort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te komen.
Meer over het Nederlands Openluchtmuseum

Uitje 5: Corpus

In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is niet alleen uniek in Nederland, maar in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS!
Met korting naar Corpus

Uitje 6: Nederlands Bakkerijmuseum   

Dit is het leukste en grootste bakkerijmuseum van Nederland. Leuk; kinderen zijn hier de ere- bezoekers! In dit museum leer je alles over de geschiedenis van brood en banket. Saai? Welnee! Want er liggen speurtochten voor je klaar, er is een computerkelder waar je je kennis kunt testen en in alle schoolvakanties leer je als een echte bakker de lekkerste dingen maken! Het museum is ondergebracht is spannende, oude gebouwen. Het ene deel zit in een oude stadsboerderij, het andere deel was vroeger een stalhouderij waar paarden en koetsjes stonden. Deze gebouwen zijn nu verbonden met een kelderlabyrint: zorg dus dat je niet verdwaalt!
Meer over Nederlands Bakkerijmuseum

Uitje 7: Oyfo Techniekmuseum

Ga op zoek naar de wereld van techniek. In dit museum kun je beleven, ontdekken en doen. Waar in andere musea zaalwachters rondlopen om je op de vingers te tikken als je te dicht bij een kunstwerk komt, is het motto in het Techniekmuseum 'verboden af te blijven'. In dit interactieve museum in Hengelo is alles aanwezig om het hele gezin enthousiast te laten worden over techniek. Leuk voor zowel jongens als meiden.
Meer over Oyfo Techniekmuseum

Uitje 8: FutureLand

Meer weten over het opspuiten van nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is.
FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven. Maak met de Future Flight Experience een geweldige 3D-trip door het nieuwe havengebied. Of stap in de FutureLand Express en maak een rondrit op het nieuwe land. Ontdek de haven van de toekomst in FutureLand.
Meer over Futureland

Uitje 9: Melk-Drive & Excursieboerderij 

Heb jij weleens een kalfje geaaid...? Nee? Dan is dit je kans! Op deze supermoderne boerderij zie - ruik én proef - je waar de melk vandaan komt en wat daar allemaal van gemaakt kan worden. Een bezoek aan de Melk-Drive is niet alleen geweldig leuk, maar ook leerzaam.
Meer over Melk-Drive & Excursieboerderij

Overnachten

Wordt het een lang dagje uit? Maak er een weekendje weg van! Vind nog meer tips en jouw ideale weekendje weg met kinderen.

Speciaal voor jou geselecteerd