Eropuit in de meivakantie

Lekker een week vrij, sommigen zelfs twee. Het weer varieert van winderig en wispelturig tot zonnig. Heb je al plannen voor de meivakantie? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei vieren we dat Nederland in 1945 bevrijd is van de Duitse bezetting en er zo een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat doen we natuurlijk in stijl op de Bevrijdingsfestivals met 200 artiesten, verspreid over 14 festivals. Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt zijn dit jaar de ambassadeurs van het festival.

2. Dierenpark Amersfoort

De meivakantie is de tijd dat de vogels gaan broeden en jonge dieren hun eerste stapjes wagen. Wat dacht je van een twee maanden oude chimpansee die zich stevig vastklampt aan zijn moeder? Ook kun je de hele meivakantie het boerenleven beleven in de dierentuin.
Bestel je kaartje met korting

3. Wandel of fiets een mooie voorjaarsroute

Het is volop lente, bomen lopen uit, voorjaarsbloeiers schieten uit het gras en vogels zijn druk in de weer met hun nesten. Ga lekker wandelen of spring op het zadel en trek de natuur in! Zes mooie voorjaarsroutes voor fietsers, plus acht heerlijke wandelroutes.

4. Moviepark Germany

In de meivakantie heb je tijd genoeg voor een tripje over de grens naar Bottrop-Kirchhellen (Duitsland). Ontdek wildwaterbaan Excalibur, laat je lanceren in de Star Trek-achtbaan, ontmoet de tv-helden van SpongeBob en beleef met de Teenage Mutant Ninja Turtles avonturen in verkeersschool License to drive. Of laat je van 60 meter omlaag storen in de High Fall en draai loopings in de MP Xpress.
Meer informatie over Moviepark Germany

5. Corpus

Is het wat minder weer in de vakantie, stap dan binnen bij Corpus, het 35 meter hoge lichaam in Oestgeest. Wie de interactieve attractie bezoekt, maakt een spectaculaire reis door de mens en komt langs waanzinnige 5D-orgaantheaters om uiteindelijk te eindigen in de hersenen. Test spelenderwijs je gezondheid en bewustzijn als het om je eigen Corpus gaat in ‘mijn Corpus’.
Ga met korting naar Corpus

6. Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum maak je een rit in het donker langs levensgrote stalen monsters, daal je af in de oude kolenmijn en luister je naar het verhaal over de uitvinding van de stoommachine. Acteurs nemen je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express en in de Vuurproef hoor je hoe de komst van de trein de wereld heeft veranderd. Van 14 april tot en met 1 september 2019 wordt er in het Spoorwegmuseum aandacht besteed aan 50 jaar Tienertoer.
Tot 50% korting op je toegangskaartje

7. Openluchtmuseum

Lekker op pad in het Nederlands Openluchtmuseum, dat een beeld geeft van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Dit jaar staat het museum in het teken van 'Gruwelijk lekker'. Loop de smakenroute door het museum en ontdek hoe vroeger, nu en in de toekomst ons eten smaakt. Zo laat een 3D-printer kaas in nieuwe vormen zien en bij de boerin in Varik kun je zaadjes krijgen om jouw eigen vergeten groeten te planten. Sla ook zeker de suikerwerkplaats niet over, speciaal voor kinderen!
Bestel hier voordelig je kaartje

8. World of Dinos

In de meivakantie kun je heerlijk bibberen bij brullende T-Rexen of juist genieten van de verpletterende schoonheid van de Brachiosaurus en Triceratops. World of Dinos bestaat uit meer dan zestig levensechte, bewegende dino’s die op ware grote tentoongesteld zijn in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Samen met speurtochten, een bioscoop, uitgravingen, berijdbare dinosaurussen en een kids zone maakt dit van World of Dinos een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. De expo is van 19 april tot en met 12 mei te zien in de Jaarbeurs in Utrecht.
Bestel hier je tickets met korting

9. Lentewandeling Kloosterpad Zenden

Zondag 5 mei is de Lentewandeling van het Kloosterpad Zenderen in Overijssel. Een bijzondere wandelroute (3, 5, 8 of 11 km) die de drie kloosters van Zenderen met elkaar verbindt. De route gaat door de prachtige natuur van landgoed Weleveld. Onderweg kun je een rondleiding door de kloosters krijgen. 

Nog meer lentewandelingen

We hebben nog veel meer mooie voorjaarswandelroutes door heel Nederland! Gaan jullie ook lekker naar buiten?

Speciaal voor jou geselecteerd