Een actief dagje uit

Van uitjes tot actieve vakanties

Ben je niet zo van het luieren en heb jij zin in een actief vakantiegevoel? Gelukkig hoef je daar niet voor de halve wereld over te reizen. Ontdek Nederland deze zomer met een actief uitje voor het hele gezin, maak een mooie wandeltocht of ga op fietsvakantie.

We hebben alvast een overzicht gemaakt van uitdagende, actieve, en ontspannende uitjes. De uitjes zijn onderverdeeld in thema's. Om inspiratie op te doen voor jouw dagje uit, of om meteen tickets te reserveren.

Natuur op z'n best

Bos, heide, heuvels, duinen, strand, uiterwaarden: de Nederlandse natuur heeft ongelofelijk veel gezichten. Wil je uitdaging en actie? Of ontspannen en genieten? In de natuur vind je het allemaal. Nederland heeft maar liefst 21 Nationale Parken! Van De Loonse en Drunense Duinen in Midden-Brabant tot Zuid-Kennemerland in Noord-Holland en De Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Het mooie is, dat in deze parken niet alleen van alles georganiseerd wordt ‒ van excursies tot knutselmiddagen ‒ er zijn ook allerlei 'vaste' activiteiten zoals natuurspeeltuinen, vogelkijkhutten en exposities in de bezoekerscentra.

Wie in rust wil ontspannen, kan ook genieten van schitterende tuinen en landgoederen in Nederland. Misschien wil je wel inspiratie opdoen voor je eigen stekkie onder de zon? Dat kan onder meer bij de Tuinen van Appeltern.

Naast de grote Nationale Parken zijn er natuurlijk ook nog talrijke kleinere natuurgebieden, verspreid over het land. Geniet optimaal van deze natuurgebieden door ze te combineren met een kampeervakantie

De kids gaan helemaal los

Actie en sensatie in de natuur: de klimbossen in Nederland hebben het. Klauteren over boomstammen, hangen aan touwen en wankelen over hangbruggetjes, zo kun je je helemaal uitleven in het bos. Best spannend, een paar meter boven de grond. Maar goed dat je vastzit met een veiligheidstuigje. Iedereen kan meedoen, al komt er wel wat kracht, behendigheid en lef bij kijken. Er zijn parcoursen voor alle leeftijden.

Zin in een ander uitje? Er zijn zo veel avontuurlijke buitenuitjes voor kinderen. Wat dacht je van mountainbiken, dagje naar de dierentuin of spelen op een avonturenboerderij? Wie de hersentjes graag laat knarsen, kan naar een museum dat nieuwsgierige kinderen uitdaagt. Waar je ook heengaat, gegarandeerd dat het op de terugweg heel stil is in de auto.

Wandelen & fietsen

Wat er zo fijn is aan wandelen en fietsen? Dat je het kunt doen waar je wilt, wanneer je wilt en zo snel of rustig als je wilt. Er is geen mooiere manier om te genieten van Nederland, van oogstrelende landschappen en schitterende natuur. In de friszuivere buitenlucht, de zon op je gezicht, een vlinder die een stukje met je mee fladdert... En af en toe een terrasje om even bij te tanken. We hebben 379 verschillende wandel- en fietsroutes overal in Nederland. Er is er altijd wel een route dichtbij. Of juist ver weg, als je zin hebt in een compleet andere omgeving. Wat je maar wil, keuze genoeg!

Bekijk de wandelroutes
Bekijk de fietsroutes

Zin in een fietstocht, maar een dag is tekort?

Meer dan 150 kilometer is best een eind, heen en terug. Wil je toch graag naar die ene speeltuin of dat Nationaal Park aan de andere kant van het land? Maak er een kort tripje van, met een of twee overnachtingen. Dat voelt pas echt als vakantie. Sterker nog, dat ís een vakantie(tje). Kijk hier voor mooie fietstochten met overnachting. Of geniet van de vrijheid op de camping in Nederland. In je eigen tent of caravan, of 'glamping', in een gehuurde bungalow of chalet.

Misschien vind je dit ook interessant:

Speciaal voor jou geselecteerd