Actief dagje uit

Een dagje actief op pad is leuk voor iedereen. Lekker klimmen en klauteren in het bos of een mooie wandeling maken. Een origineel en leuk dagje uit.

Land van ANWB heeft de leukste actieve uitjes in Nederland verzamelend en onderverdeeld in verschillende thema's. Welk actief uitje gaan jullie doen? Naar het bos, wandelen of survivallen? 

Op naar het bos

Op naar het bos! Wat zijn de beste bossen van Nederland en wat kun je er doen? We hebben de leukste bossen voor een actief uitje op een rij gezet. Een leuk uitstapje voor het hele gezin waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.
Bekijk de uitjes in het bos

Wandel- & fietsroutes

Geniet van een prachtige wandeling tijdens één van deze wandelroutes. Je hebt de keuze 534 verschillende wandeling. Dichtbij of iets verder weg, aan jou de keus. Om alvast wat inspiratie op te doen hebben wij de mooiste natuurgebieden van Nederland op een rijtje gezet. Welk gebied ga jij verkennen?
Bekijk de wandelroutes
Bekijk de fietsroutes

Nationale Parken

De vele Nationale Parken die Nederland rijk is bieden een prachtige diversiteit aan natuurgebied. Wandel, fiets en geniet. Bekijk het overzicht van 19 Nationale Parken in Nederland en zoek het juiste park voor jullie dagje uit. Bijna elk uitje is gratis en onderweg kun je leuke dingen bezoeken, denk aan de Schaapskooi of het bezoekerscentrum.
Bekijk de Nationale Parken

Zwemmen

Stomend hete bubbelbaden, tropische planten, roetsjen van de glijbaan en dansen door de golven. De aantrekkingskracht van een tropisch zwembad is groot. In welk subtropisch zwembad heb je het meeste plezier?
Bekijk de zwembadentest

Nog meer actieve uitjes

Voor de waaghalzen onder ons zijn er nog zoveel meer spannende en actieve uitjes te maken zoals survivallen in een outdoor park of indoor skydiven.
Bekijk alle actieve uitjes

Speciaal voor jou geselecteerd