8 tips voor een geslaagde dag uit met het gezin

Zo ben je pretbedervers te snel af

Als je op pad gaat met kinderen, wil je graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. Maar tijdens ieder uitje liggen er wel een paar ‘pretbedervers’ op de loer. Met deze handige tips zorg je ervoor dat de dag een succes wordt voor jong èn oud.

1. Ruzie op de achterbank

Na een uurtje in de auto begint een van de kinderen te morren. Voor je het weet is de vrolijke stemming van ’s morgens ver te zoeken. Wat doe je dan? Een gezellige dag maak je samen. Vertel de kinderen van tevoren wat je verwacht: dat iedereen bijdraagt aan een leuk uitje. Is er ruzie? Stimuleer de kinderen dan om samen een oplossing te bedenken. Zorg dat je niet direct gaat schreeuwen, maar richt je op wat goed gaat. Zo houd je het luchtig.

2. Voorbereid op pad gaan

Bezoek je een dierentuin of pretpark? Kijk dan van tevoren even op de website. Vaak staat daar aangegeven op welke dagen het minder druk is. Koop kaartjes alvast online, zodat je meteen kunt doorlopen bij de kassa. Check voor vertrek de verkeersdrukte en stap op tijd in de auto, zodat je in alle rust kunt rijden. Toch in de file? Met de Achterbank Bingo zijn de kinderen in ieder geval zoet. Bekijk nog meer tips voor lange autoritten.

3. Goedgevulde picknickmand

Liefde gaat door de maag. Voor een goede stemming is het dan ook heel belangrijk dat er onderweg genoeg te eten en te drinken is. Zorg voor voldoende water, fruit en broodjes. Een koeltasje is handig, zo heb je ook halverwege de dag nog lekker fris water. Zijn de kinderen nog klein? Dan is het gemakkelijk om melkpoeder, een thermosfles heet water en een tuitbeker mee te nemen. Altijd handig: een picknickkleed en plastic bakjes.

4. Ongelukje? Zo opgelost!

Ga er maar gewoon vanuit; vroeg of laat wordt er iemand vies. Is het niet bij het spelen, dan wel tijdens het eten of door een iets te lang uitgesteld bezoekje aan het toilet. Helemaal niet erg. Zorg voor snoeten- en billendoekjes en neem een extra setje kleding mee, dan is een ongelukje immers zo verholpen.

5. Eerste hulp bij een verwonding

Geprikt door een insect of van de schommel gevallen? Met een goede EHBO-kit kun je direct hulp bieden, zodat je kind weer vrolijk verder kan spelen. De ANWB biedt EHBO-kits in alle prijsklassen, van eenvoudig tot zeer uitgebreid.

6. Kind kwijt

'Net stond ze nog naast me...' Kinderen hebben de magische kracht om in een oogwenk te kunnen verdwijnen. Een simpele oplossing is een polsbandje waarop je hun telefoonnummer kunt zetten, zodat je sneller met je kind herenigd kunt worden. Trek je kind ook opvallende kleding aan, zodat hij/zij gemakkelijk is te herkennen tussen andere mensen. Ook in de ANWB webwinkel vind je SOS-bandjes.

7. Als het weer toch tegenvalt…

Wil je naar de dierentuin, genieten aan het strand of fietsen in het bos? Check dan op tijd de buienradar zodat je uitje niet in het water valt. Leent het weer zich echt niet voor een buiten uitje? Dan vind je hier de leukste uitjes bij slecht weer.

8. Gezellig èn betaalbaar

Een leuke dag uit hoeft echt niet duur te zijn. Bekijk de leukste goedkope uitjes. Vaak maken drankjes, ijs en patat in attractieparken een dagje uit onnodig prijzig. Wees slim en neem zelf lekkere dingen mee. Pakjes drinken, een snoepzakje voor elk kind. Minstens zo feestelijk als een gekochte snack.

Dit vind je misschien ook interessant:

Weekendje weg met kinderen
Buitenactiviteiten voor kinderen
Leerzame uitjes

Speciaal voor jou geselecteerd