Tips Dordrecht

Van leden, voor leden

Dordrecht ligt op een eiland, helemaal omringd door water: 'de sterkte van onze stad is het water'.

Dordrecht volgens onze leden

De bewoners omschrijven Dordt (een inwoner van Dordrecht heeft het altijd over 'Dordt') als een rustig stadje met een geheel autovrij centrum. Naast de ruim 900 (!) monumenten, zijn er nog vele leuke en onverwachte plekjes die je gezien moet hebben als je in Dordrecht bent. Onze leden delen deze tips graag met jou.

Onmisbaar in Dordrecht

Dordts Museum

In 1842 werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland.

Chez Heeren Jansen

Restaurant Chez Heeren Jansen hangt gedeeltelijk over de Dordtse Kil en heeft een schitterend uitzicht op de rivier. De ambiance binnen is gezellig en huiselijk. Je voelt je hier echt op je gemak met een internationaal georiënteerd menukaart met een ruime keuze aan smaken.

Van het gebaande pad

Shirestal De Griendheuvel

Shirestal De Griendheuvel is een paardenmelkerij, een fokkerij en een hengstenhouderij. In de theetuin kun je genieten van ruim 50 soorten verse kruiden voor de thee en ambachtelijke (paardenmelk)lekkernijen, de Shirepaarden en hun veulentjes. De winkel is het hele jaar geopend. Hier vind je naast paardenmelk ook een uitgebreide lijn verzorgingsproducten op basis van paardenmelk.

Culinaire verrassingen in Dordrecht

Herberg De Kop van het Land

De kleinschalige opzet van vegetarisch restaurant De Kop van 't Land zorgt voor een ontspannen sfeer waarin volop aandacht is voor de gasten. De kok kookt zonder vis en vlees, puur en ongecompliceerd, met krachtige smaken, zodat je de natuur proeft op je bord. Met verse, biologische producten worden mooie smaakcombinaties gemaakt die aangenaam verrassen.

De lanen in de paden op

Huur een fiets

Huur een fiets bij het station en ga lekker rondfietsen door de stad. In het centrum zijn twee plekken waar je de fiets gratis én bewaakt kan stallen. Ook kan je daar je elektrische fiets opladen.

Wantijpark

Dit uit 1937 stammende park diende ook als oefenterrein voor militairen, die hier schietoefeningen hielden. De resten van de oefenmuur zijn nog te zien. Tijdens de watersnoodramp van 1953 is het Wantijpark als gevolg van een dijkdoorbraak ondergelopen. Er zijn schitterende oude bomen en de natuurvariatie is enorm. Er staan mooie moerascipressen, de grootbladige populier en de amberboom met zijn bijzonder mooie herfstverkleuring. In het park is een grote rijkdom aan vogels.

Landgoed Dordwijk

Van de vele buitenplaatsen op het Eiland van Dordrecht is Landgoed Dordwijk als enige zo gaaf bewaard gebleven. Het landgoed heeft diverse monumentale gebouwen en objecten: de kasteelboerderij met achthoekig torentje uit 1725, de villa Dordwijk, een gepleisterd pand in chaletstijl, de Oranjerie met gietijzeren kapconstructie, de tuinmanswoning in ambachtelijk-traditionele bouwtrant  en de Villa Sorghvliet met neorenaissance elementen.  Het is mogelijk om o.l.v. IVN-gidsen rondwandelingen te maken over het landgoed. Aan de Overkampweg is een klein maar leuk speeltuintje.

Voor het hele gezin

Imbarcazione Barone

Ontdek hoe mooi Dordrecht en De Hollandse Biesbosch zijn vanaf het water. De gerestaureerde boten Fraternità en Nereïde van rederij Imbarciazone Barone kan je reserveren voor een mooie rondvaart door de historische binnenstad en/of natuurgebied De Biesbosch.

De enthousiaste schippers verwelkomen je graag aan boord en zorgen voor een onvergetelijke vaart door en om het mooie Dordrecht!

Biesboschcentrum

Een bezoek aan de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Dordrecht. Vanuit dit bezoekerscentrum wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Rondvaarten met open fluisterboot de Sterling, vaar- en wandelexcursies met of zonder gids, dagtochten en kinderactiviteiten.  Een fluisterbootje of kano huren om zelf de Biesbosch te ontdekken, kan natuurlijk ook.  Maar Biesboschcentrum Dordrecht is niet alleen vertrekpunt. Het centrum is zelf ook een plek waar veel te beleven valt.

Visser's Poffertjessalon

Visser's Poffertjessalon heeft voor kinderen en volwassenen volop lekkers. Je eet in de kroeg met een het oud interieur. Natuurlijk zijn de poffertjes volgens geheim recept (en ook lactosevrij). Maar op het menu staan ook lekkere broodjes en tosti's. Vergeet ook niet een kijkje te nemen op de speciale bierkaart of de likeurtjes van Rutte!

De leukste uitjes in Dordrecht op een rij

We hebben de leukste uitjes voor je weekendje weg naar Dordrecht op een rij gezet. Sommige zijn gratis, op andere krijg je ledenvoordeel.

Boek de leukste uitjes in Dordrecht

Speciaal voor jou geselecteerd